• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je Međunarodni dan korgija, inteligentnog i lojalnog kratkonogog psa iz Velsa

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svake godine 4. juna ljubitelji i vlasnici korgija iz celog sveta okupljaju se da zajedno proslave dan ove interesantne rase pasa

  • 0
Korgi Foto: Shutterstock/Bachkova Natalia

Svake godine, 4. juna, ljubitelji korgija iz celog sveta okupljaju se da proslave Međunarodni dan ove rase pasa.

Korgi, koji je nastao pre nekoliko vekova u Velsu, postao je popularan zbog prijateljske prirode, inteligencije, odanosti i "slatkog" izgleda. To je pas kratkih nogu i izduženog tela, poznat po agilnosti i sposobnosti da čuva veće životinje.

Međunarodni dan korgija je šansa za sve vlasnike i ljubitelje pasa da pokažu svog ljubimca i podele iskustva i priče o tome zašto ih toliko vole.

Ovaj dan prvi put je proslavljen 2019. godine, od strane grupe prijatelja koji su kasnije formirali zajednicu Omaha Corgi Crew kako bi promovisali događaj. Osim prikupljanja sredstava za dobrotvorne organizacije čiji je cilj spasavanje korgija, Omaha Corgi Crew organizuje susrete i izložbe u parkovima za pse kako bi omogućio vlasnicima korgija da se druže i zabave sa svojim krznenim prijateljima i njihovim vlasnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zbog kratkonogih korgija "gori" TikTok, a imaju 50.000 pratilaca: Nit manjih nit popularnijih pasa

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari