• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policajac upucao gluvog i slepog psa, stanovnici grada u Misuriju ogorčeni zbog uznemirujućeg snimka

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradonačelnik Sterdžena podneo ostavku, građani traže raspuštanje policije nakon što je pripadnik organa reda upucao nemoćnog ljubimca

  • 0

Vlasnik mešanca ši cua tužio je grad Sterdžen u Misuriju za milion dolara nakon što je objavljen užasavajući snimak sigurnosne kamere koja je uhvatila trenutak kad je policajac Majron Vudson 19. maja ubio psa Tedija, slepog i gluvog kućnog ljubimca, pišu Vašington post i Nypost. U izveštaju se navodi da je gradonačelnik Sterdžena Kevin Abrahamson podneo ostavku zbog kontroverznog incidenta.

Video sa uznemirujućeg snimka počinje prikazom nedužnog belog pahuljastog psa, teškog jedva šest kilograma, kako trčkara po travi na polju. Na snimku policajac Vudson drži metalnu motku za hvatanje pasa i govori: "Hajde, dušo...", kako bi ga ohrabrio da provuče glavu kroz omču na kraju šipke. Potom se vidi kako se Tedi igra oko drveta sa konopcem oko vrata, a Vudson mu prilazi i dvaput puca u njega.

Svedok događaj je bila komšinica Tedijevog vlasnika kojoj je Vudson rekao da je psa morao da usmrti. Žena je izrazila zabrinutost zbog toga što je pucao iz pištolja, jer su se njena deca igrala u blizini, ali se na snimku vidi Vudsonova senka i pokreti rukom koji odbacuje majčinu zabrinutost.

Tedijev vlasnik je zatražio snimak incidenta i video da je policajac bezrazložno ustrelio njegovog petogodišnjeg psa. On se uskoro suočio sa ubicom svog ljubimca, navodi se u izveštaju, gde piše da policajac nije znao da je pas bio slep.

"Znači, oslobodio si ga od bede?", pitao je Hanter Vudsona koji mu je rekao da ne uživa u usmrćivanju pasa i da nije imao izbora, jer grad Sterdžen nema kontrolu nad životinjama lutalicama. Ovaj policajac je dobio poziv da pomogne slepom Tediju koji se izgubio.

Ovo je uznemirujući snimak koji je objavljen na fejsbuk stranici grada Sterdžena.

Dan nakon pucnjave, na fejsbuk stranici Sterdžena je objavjena Vudsonova izjava u kojoj kaže da je mislio da će ga Tedi ujesti, jer je besan. U saopštenju iz grada se takođe navodi da Vudson nije znao da je Tedi slep i da je mislio da je nedostatak identifikacionih oznaka kod psa uticao na Vudsonovo mišljenje da je pas "bolestan" i "napušten" i da treba da bude odstreljen.

Desetine stanovnika Sterdžena predložili su da se raspusti policijski tim posle bezosećajnog ubistva psa sa invaliditetom.

Policajac koji je upucao Tedija je na plaćenom odsustvu dok se ne završi istraga.

Danijel Kolde, jedan od advokata koji su pokrenuli tužbu, kaže da Vudsonova akcija predstavlja krivično delo zlostavljanja životinja i traži podizanje optužnice protiv policajca. Međutim, Tedijeva druga vlasnica Ebi Harniš, želi da se nešto promeni.

"Ništa neće vratiti mog psa, ali nešto treba da se uradi kako bi se promenio stav grada i policije", kaže Harniš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čuda su ipak moguća: Nakon 6 meseci izgubljeno štene pudlice samo pronašlo put do kuće

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari