• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na jednoj pešačkoj stazi u SAD pronađene pseće poslastice punjene udicama, vlasti upozorile vlasnike na oprez

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na severnoj strani planine Rejnir, u blizini čuvene petlje na popularnoj stazi Apalači, jedan planinar otkrio opasne grickalice

  • 0
Opasne poslastice za pse Foto: Shutterstock

Jedan planinar iz SAD na Apalačkoj stazi u istočnom delu Sjedinjenih Američkih Država pronašao je sumnjive poslastice za pse. Vlasti Pensilvanije izdale su upozorenje vlasnicima pasa da budu veoma oprezni kad šetaju sa ljubimcima u tom delu države.

U ponedeljak 6. maja, na društvenim mrežama postavljena je objava o tome da je planinar pronašao poslastice za pse "punjene udicama" dok je šetao Apalačkom stazom.

Poslastice su pronađene u blizini petlje na severnoj strani planine Rejnir i podeljene su njihove fotografije: na slikama se vidi da pseće grickalice imaju tvrđu koru i meko punjenje u kome su postavljene udice, prenosi People.

Na jednoj od fotografija poslastica je slomljena na pola, a nekoliko uvrnutih metalnih komada udice viri iz sredine poslastice. Zvaničnici nisu naveli koliko je pronađeno poslastica sa opasnim punjenjem, ali se na osnovu fotografija smatra da je u toj oblasti otkriveno desetak.

Sve poslastice punjene udicama u tom području brzo su uklonjene, ali upozorenje vlasnicima koji na tom potezu šetaju ljubimce i dalje je na snazi.

U objavi koja je postavljena na Fejsbuku piše da su poslastice "smrtonosne za svaku životinju koja ih pojede, uključujući divlje i domaće životinje“.

Kako kažu stručnjaci, ako se psu u ustima zaglavi udica, izazvaće pojačanu salivaciju i probleme sa gutanjem. Ako proguta udicu i ona ostane u njegovom jednjaku ili želucu, pas će povraćati, prestaće da jede, imaće pojačano slinjenje, poteškoće sa gutanjem, i doživeće dehidraciju i gubitak težine. Udica za pecanje teško se uklanja, jer uranja duboko u tkivo i može ozbiljno da ga ošteti.

Vlasti Pensilvanije pozvale su stanovnike države da prijave svaki slučaj opasnih filovanih poslastica za pse, ukoliko pronađu nove primerke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari