• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanac od rođaka nasledio dobrog i slatkog psa: "Nikad više neću imati tu rasu, ovo je bilo najgore"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako poznata po izuzetnoj lojalnosti, engleska rasa pasa o kojoj je reč neće prekoračiti prag doma ovog čoveka

  • 0
Engleski buldog Foto: Shutterstock/Eric Isselee

Jedan ljubitelj pasa otkrio je više razloga zašto ne bi ponovo želeo da poseduju određenu rasu psa. On je potpuno iskreno pričao o tome šta mu se ne dopada kod ovog "slatkog" ljubimca koga je nasledio i podelio svoju priču na društvenoj mreži Redit, prenosi Thesun.

"Nasledio sam engleskog buldoga nakon što mi je preminuo rođak", piše ovaj čovek i dodaje da je pas bio predobar i presladak, ali...

"Moj bože... problemi sa disanjem su bili veliki, a lokalni veterinar nije želeo da ga leči, pa smo morali da idemo kod specijaliste kad god mu je bila potrebna neka intervencija ili hitna medicinska nega, što je kod buldoga veoma često", kaže vlasnik i dodaje da je hrkanje još jedan problem ove rase.

"Kada je hrkao, zvučao je kao lik iz crtanog filma i pomislili biste da to nije realno. Bio je tako glasan! Ali pravi razlog zašto nikada neću imati novog buldoga su -  gasovi!" kaže ovaj Britanac.

"Naš pas uginuo je pre 7 godina, ali moji prijatelji i ja setimo se njegovih gasova neprijatnog mirisa kad god osetimo smrad”, dodaje on.

Mnogi komentatori na Reditu su potvrdili napisano, a neki su objavili da su slušali žalbe povodom ove neprijatne osobine buldoga.

"Imao sam buldoga i potpisujem sve što je napisano", potvrdio je jedan vlasnik, dok je drugi naveo da ima američkog buldoga sa istim navikama.

"Slušao sam o hrkanju, gasovima i slinjenju buldoga, ali moj pas iste rase samo hrče", javio se jedan vlasnik i dodao da njegov pas samo ponekad ispusti "goluba" i kad to uradi, nije tako strašno.

"Naš ljubimac retko slini i ima ogroman podgriz, ali hrčemo oboje podjednako", kaže jedna duhovita vlasnica engleskog buldoga i priznaje da psa veoma voli, ali da, bez obzira na veliku ljubav prema njemu, više nikad ne bi uzela istu rasu psa koja ima najbolesnije potomke.

Engleski buldozi su lojalni i poslušni psi koji ne zahtevaju mnogo aktivnosti, ali su skloni veoma glasnom hrkanju i pate od jakog nadimanja. Rasa ima kratak životni vek i sklona je dodatnim zdravstvenim problemima, a pregledi njenih pripadnika uvek traju duže od zakazanog vremena.

"Kod njih ima alergija u izobilju, zagarantovan im je keratokonjuktivitis, dijabetes, luksacija patele, kolaps traheja i kongestivna srčana insuficijencija. veterinari i veterinarski tehničari su priznali da se naježe svaki put kad na raspiredu pregleda vide da imaju pacijenta rase engleski buldog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari