• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajanstveni majmun pronađen na kuhinjskom pultu u jednom domu, spasilački tim ostao zatečen prizorom

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Životinja je bila mirna i veruje se da je odbegli ili izbačeni kućni ljubimac

  • 0
Majmun marmozet Foto: Shutterstock/Ken Griffiths

Volonteri "Wings and Paws Rescue", neprofitne organizacije za brigu o životinjama u Vulverhemptonu (Velika Britanija), nedavno su dobili poziv od žene iz ovog grada koja je rekla da je našla divlju životinju u svojoj kući. Ona je objasnila osoblju da je reč o veverici, ali je tim ostao zatečen onim što je video na licu mesta, piše BBC.

Volonterka Džema Vorner iz ove organizacije kaže da je ekipa otišla u dom žene i na radnoj površini u njenoj kuhinji zatekla majmuna marmozeta: on nije bio agresivan i smestio se u krilu volonterke.

Tim spasilaca, koji je majmunčiću dao ime Marsel, kaže da ih je osvojila nežnost i dobrodušnost ove životinje.

Vorner tvrdi da je Marsel nečiji kućni ljubimac, a ne životinja iz zoološkog vrta, jer je bio dobar i poslušan, i neko ga je verovatno izbacio ili pustio, jer više nije bio zabavan.

Žena koja je pozvala spasilački centar viđala je Marsela u svojoj bašti danima pre nego što je ušao u njenu kuću.

Južnoamerički marmozeti su legalni kućni ljubimci u Velikoj Britaniji, ali organizacije za brigu o životinjama kažu da im je ipak neophodna topla klima i mnogo animiranja od strane ljudi koji o njima brinu.

"Wings and Paws" pokušali su da pronađu Marselove vlasnike, ali se niko nije javio, pa razmišljaju o tome gde da smeste majmunčića. Njihove opcije uključivale su izgradnju posebnog ograđenog prostora kako bi mogli da zadrže majmuna ili pronalaženje drugog centra koji bi mu odgovarao, jer ne žele da Marsel postane još jedan ljubimac u kavezu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari