• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Joca, zlatni retriver iz Brazila, uginuo zbog "operativne greške": Čekao u kavezu osam sati, bez kapi vode

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U video zapisu, koji samo kamenu nije mogao da izmami suze, vlasnik oplakuje smrt svog psa koji nepomično leži na aerodromskom terminalu

  • 0

U video zapisu, koji samo kamenu nije mogao da izmami suze, snimljen je trenutak kad vlasnik oplakuje smrt svog zlatnog retrivera, dok pas leži u kavezu na aerodromskom terminalu nakon što je bez vode bio osam sati između letova. Žoao Fantazini platio je da njegovog petogodišnjeg ljubimca prevezu na let kompanije Gol erlajns sa međunarodnog aerodroma Sao Paulo, do aerodroma Sinop u državi Mato Groso u Brazilu.

Avio-kompanija je, međutim, greškom prebacila Jocu na drugi, troipočasovni let do međunarodnog aerodroma Fortaleza u istoimenom glavnom gradu države Seara.

Joca je dobio malo vode dok je čekao let iz Fortaleze: na pisti je proveo skoro 90 minuta, a pre sletanja u Sao Paulo bio je na letu koji je trajao tri i po sata, prenosi Dailymail.

Jocin vlasnik Fantazini se vratio u Sao Paulo nakon što je saznao za grešku avio-kompanije i dobio obaveštenje da se pas razboleo.

Na snimku koji je objavila porodica vidi se kako Žoao miluje uginulog ljubimca koji leži u kavezu. Video možete pogledati OVDE.

Fantazini tvrdi da je Joca bio mrtav u trenutku kada ga je menadžer otpratio do čekaonice, a kako se navodi u izveštaju o smrti psa, on je uginuo zbog srčanog zastoja.

"Moja ljubav je ubijena, moj najbolji izbor, ljubav mog života. Bio si veoma mlad", napisao je Fantazini u Instagram izjavi, objavljujući i niz fotograifja na kojima su on i Joca.

"Sećam se dana kada sam te uhvatio i kako smo se odmah povezali. Sine moj, oprosti što sam bio sebičan, jer sam želeo da budeš pored mene! 'Ti si ljubav mog života zauvek! Nedostajaćeš mi svakodnevno! Nedostaje mi da ti dajem jabuku svakog jutra, da te vodim u bazen... Hvala ti na svemu, prijatelju!", piše u objavi.

U izjavi za medije, aviokompanija Gol je priznala da je pas uginuo zbog "operativne greške".

"Gol saoseća sa patnjom Jocinog staratelja i njegove porodice. Razumemo njegov bol i duboko nam je žao zbog gubitka ljubimca", piše u saopštenju avio-kompanije koja je ponudila svu neophodnu podršku vlasniku i njegovoj porodici i trenutno vodi prioritetnu istragu o detaljima događaja. Gol je od tada obustavila prevoz životinja u teretnom delu letilica, ali je poželjela dobrodošlicu ljubimca i pozvala ih da putuju u kabini sa svojim vlasnicima.

Silvio Kosta Silva, koji je na čelu Ministarstva luka i aerodroma, izjavio je da se odeljenje pridružilo Nacionalnoj agenciji za civilno vazduhoplovstvo u istrazi. Tokom konferencije za novinare u sredu, predsednik Luiz Inasio Lula da Silva nosio je kravatu sa printom psa i pozvao Nacionalnu agenciju za civilno vazduhoplovstvo, kao i Gol erlajns da nikada više ne dozvole da se sličan incident ponovi.

"Pas je uginuo, jer je proveo osam sati bez vode, zarobljen u avionu", rekao je Lula i dodao da Gol mora da odgovara, a Anac (Nacionalna agencija za civilno vazduhoplovstvo) treba da preduzme sve da se ovo više ne bi dešavalo u Brazilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari