• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pedigree sproveo fantastičan eksperiment: Poljski orkestar svirao kako su mu dirigovali pseći repovi

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najpoznatijih brendova industrijske hrane za kućne ljubimce osmislio ideju koja je oduševila svet i evo šta se desilo kad su psi, koji često i rado mašu repom, dobili omiljene poslastice i stali pred orkestar

  • 0
Pas diriguje repom Foto: Shutterstock

Pedigree, jedan od najpoznatijih brendova industrijske hrane za pse, osmislio je eksperiment koji je oduševio svet: šta će se desiti kad psi psi koji često i rado mašu repom diriguju orkestrom? Rezultati su neverovatni, jer je muzika koja je nastala na osnovu improvizacije ispratila je emocije pasa čiji su repovi dirigovali tempo kompozicija. Ako još niste slušali "muziku psećeg repa", ulepšajte sebi dan.

Poljski orkestar i njihov dirigent spremno su sedeli, svako sa svojim instrumentom, a različiti psi zauzimali su centralno mesto. Kucovima su potom davani različiti stimulansi da bi kod njih izazvali emocije, što je u ovom slučaju značilo različite načine mahanja repom. Kako se i očekivano, poslastice su izazvale srećno i uzbuđeno mahanje repovima.

Psi izražavaju emocije mašući repom i na taj način omogućavaju ljudima da pročitaju njihove emocije. Uzbuđen i srećan pas će brzo mahati repom u uspravom položaju. Snažno i široko mahanje repom obično ukazuje na prijateljski raspoloženog psa, dok neraspoložen i uznemiren pas maše repom energičnim i brzim pokretima.

Orkestar je tumačio energiju pasa iz njihovih repova, pa ih je brzo mahanje podsticalo da sviraju glasnije i brže, dok je sporo mahanje nisko postavljenim repom značilo da će sviranje biti "mekše" i sporije. Naravno da je bilo mnogo trenutaka za smejanje i zbunjenost, kad muzičari nisu mogli da pročitaju emocije psećih repova.

Kako je i očekivano, improvizacija muzike koju su dirigovali psi i njihovi repovi ponekad je bila nepravilna i neuredna, ali je evidentno da su stvorena mala remek-dela!

Poslušajte kako to zvuči!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari