• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Okrutna majka i svirepi sin glađu usmrtili francuskog buldoga Gučija i bacili njegovo telo u kadu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Suzan Šo (60) i Džek Vin (30) dobili desetogodišnju zabranu držanja životinja nakon što su zanemarili dva psa - jedan je uginuo od gladi, a drugi jedva preživeo

  • 0
Francuski buldog Foto: Shutterstock/chaowalit jaiyen

Okrutnoj majci i sinu koji su do smrti izgladnjivali psa, a drugog ozbiljno zanemarili, presuđeno je da deset godina ne smeju da drže životinje u domu. Francuski buldog Guči pronađen je mrtav i delimično raspadnut u kadi u njihovom domu, saopštio je Prekršajni sud u Viganu. Drugi pas, po imenu Vajolet, pronađen je veoma dehidriran i neuhranjen, a njihove činije za hranu i vodu bile su potpuno suve, prenosi Mirror.

Šezdesetogodišnja Suzan Šo i njen tridesetogodišnji sin Džek Vin osuđeni su 9. aprila nakon što su se izjasnili krivim za po pet prekršaja dobrobiti životinja.

Svedok veštak organizacije za zaštitu životinja RSPCA izjavio je da je policija, koja je po pozivu stigla na imanje, osetila "neprijatan miris" kad je ušla u dom. Veterinar je dodao da je "ustanovljeno da je Vajolet veoma mršava i da se tresla, a kad joj je ponuđena voda, halapljivo ju je popila. Drugi policajac je na spratu kuće pronašao u kadi uginulog psa francuskog buldoga koji je bio prekriven krpom. Pregledom je ustanovljeno da je njegovo telo bilo u raspadu, a u kadi je bilo i nekoliko crvenih crva.

Deo tkiva psa pokazivao je rane znake mumifikacije, a obdukcijom je utvrđeno da je uginula u periodu od pre nekoliko nedelja do 18 meseci. Sud je obavešten da su Guči i Vajolet šest meseci pre incidenta dovedene na čuvanje kod Suzan Šou. Vlasnica pasa je u izjavi sudu rekla da je "Suzan Šo volela Guči iz perioda dok je bio štene i da je delovala normalno", zbog čega je pristala da Suzan izvesno vreme brine o njenim psima.

Veterinar koji je pregledao Vajolet otkrio je da je bila izuzetno mršava i imala je je probleme sa očima i kožom, dodajući da je za tri meseca lečenja i oporavka dobila preko 3 kg, a stanje kože i očiju se poboljšalo.

Šo je izrečena zatvorska kazna od 26 nedelja uslovno na 18 meseci, a Vin je dobio tromesečnu zatvorsku kaznu uslovno na 18 meseci. Majci i sinu je naređeno da plate kaznu u iznosu od oko 200 evra i dobili su desetogodišnju zabranu držanja životinja.

Vajolet se potpuno oporavila i srećno je udomljena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari