• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo morate videti da biste poverovali: Žena spustila noge u more i... preživela "zagrljaj" sa oktopodom

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak sa Instagrama pokazuje susret fotografkinje divljih životinja i džinovske pacifičke hobotnice, dve prijateljice koje su se upoznale na snimanju u morskom okruženju

  • 0
Žena i oktopod Foto: Shutterstock/MassimoMeloni

Evo nečega što morate videti da biste verovali! Katarina je Kanađanka i amaterska fotografkinja divljih životinja i nedavno je imala neverovatno iskustvo sa morskom životinjom koje je zabeležila snimkom i podelila na Instagramu u petak, 12. aprila. Snimak prikazuje Katarinu koja sedi na morskim stenama, a njena prijateljica hobotnica dolazi da se pozdravi.

Džinovski pacifički oktopod polako pruža pipke i omotava ih oko Katarininih stopala i članaka, dozvoljavajući ženi da ga dodiruje dok polako zarobljava njene noge. Posle nekoliko trenutaka, hobotnica oslobađa Katarinine noge i pliva nazad u vode okeana, prenosi Pethelpful.

Neverovatan snimak jedinstven je i po tome što je bio jednako lud koliko i hrabar, jer se Katarina bojala da je oktopod ne povuče u dubinu, ali je istovremeno uživala u kontaktu s njim.

Video je brzo postao viralan i ima više od 21,6 miliona pregleda, preko 650 hiljada lajkova i dobio je više od 8 hiljada komentara.

"Ovo izgleda opasno. Oktopod je ogroman. Kako je ovo počelo?" pitao je jedan korisnik Instagrama.

Katarina je odgovorila da je hobotnicu videla pre pola godine: ogromni morski glavonožac okružio ju je pipcima dok je stajala na maloj klimavoj steni i fotografisala. Dok je fotografkinja snimala morske puževe 5. marta, hobotnica je pokazala svoje drugo lice i bukvalno jurišala na nju, veoma agresivno omotavajući svoje pipke oko nogu.

Drugi komentator je pitao Katarinu koliko je susreta imala sa hobotnicom i dobio je odgovor da ih je bilo desetak.

"Nekako je zastrašujuće... mogla ju je bukvalno samo povući u vodu", zaključio je neko.

Džinovska pacifička hobotnica je jaka, ali ne toliko da bi povukla nekoga u dubinu bez borbe, niti je preterano agresivna, već inteligentna i radoznala. Najnoviji snimak, u kome se vidi da oktopod oprezno prilazi Katarini i nežno steže njena stopala nagoveštava da su ove dve dame izgleda postale dobre prijateljice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari