• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Video snimak mladunčeta grizlija koje prvi put lovi ribu: Stvarno je dao sve od sebe!

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preslatki zapis o medvediću koji pokušava da uhvati svog prvog lososa

  • 0
Grizli Foto: Shutterstock/DPS

Mladunci svih životinja u nekom trenutku moraju da nauče kako da se brinu o sebi i da sami nabavljaju hranu. To može biti težak i frustrirajući proces, ali je on neminovan i neophodan.

National Geographic je u nedelju, 14. aprila, podelio video snimak medvedića koji je učio da lovi ribu, što je verovatno izgledalo mnogo lakše dok je gledao svoju majku, prenosi Pethelpful.

Kada video počne, mladunče je u vodi i udara šapama po lososu koji pliva pored njega. Mališan pokušava da uhvati ribe, skače na njih, ali bezuspešno! I konačno, kad uhvati jednu, on je steže u zagrljaj! Upecao je svoju prvu ribu... ili nije?

Mislili smo da je konačno uspeo, jer je bio tako blizu svom prvom ulovu. Sigurno se osetio poraženim, ali je najverovatnije pokušao ponovo.

Uz video National Geographic piše:

"Potrebno je malo učenja za početnike“.

@natgeotv Snagging a salmon might seem simple, but it takes a little "paws-on" learning for beginners 🐾🎣🐻 #IncredibleAnimalJourneys is now streaming on @Disney+. Stream the #ourHOME ♬ original sound - National Geographic TV

Komentatori su se složili da je video zapis sjajan.

"Slatki mali momak!" napisao je neko.

Majke medvedice poznate su po tome što su izuzetno zaštitnički nastrojene prema svojim mladuncima. One postaju agresivne kad se osete ugroženo ili su njihovi mladunci u opasnosti.

Medvedice će ustati na zadnje noge da bi izgledale više ako procene da im preti opasnost ili će napasti bez razmišljanja. One neguju svoju decu i hrane ih dok ne napune oko 2 i po godine i do tada ih podučavaju svemu što treba da primene u životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari