• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mačka udomljena pre 7 godina morala da se vrati u isti azil: Evo šta se desilo sa njenom vlasnicom

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mačka po imenu Telma bezbrižno je živela u novom domu, okružena ljubavlju žene kojoj je pomogla u bolesti, ali se njihovoj sreći isprečilo nešto što pogađa mnoge ljude

  • 0
Mačka Telma Foto: Facebook/West Milford Animal Shelter Society

Kućni ljubimci koji u azilima i prihvatilištima čekaju neki novi bolji život često ga i dočekaju. Ipak, ima i onih koji budu udomljeni na određeno vreme, jer se vlasnici razbole, preminu ili se jednostavno predomisle i odluče da ne žele zadržati novog kućnog prijatelja. Slična stvar se dogodila jednoj mački koja je pronašla dom iz snova, ali je zbog bolesti vlasnice ponovo postala štićenica azila u kome je živela pre udomljenja.

Mačka Telma je sedam godina živela sa vlasnicom koja ju je udomila, ali je ženi nedavno dijagnostikovana demencija. Gospođa je stoga morala da se preseli u novi dom, a mačka je ponovo završila u prihvatilištu.

"Telma je imala moć da smiri ljude, čak i kad je bila manja, i odmah se povezala sa ženom koja ju je udomila", piše u saopštenju, a prenosi Index.hr.

Telmina vlasnica je patila od depresije, a mačka joj je mnogo pomogla. Bile su zajedno sve ove godine, ali je ženi nedavno dijagnostikovana demencija i morala je da se preseli u starački dom. Telmu nije mogla da povede sa sobom", izjavio je volonter Rič Adamonis iz azila u Nju Džerziju.

I tako se Telma vratila u svoj pređašnji dom, u azil u koji je dospela 2017. godine, gde je bila omiljena zbog mirnog karaktera, i gde se vratila u petak, 5. aprila.

"Tužno je kad se životinja vrati u azil, ali je dobro što je Telma pomogla prethodnoj vlasnici. Znamo da je mačka lepo živela u tom domu i daćemo sve da joj pronađemo drugi dom", dodao je Rič.

"Telma je ponovo, ni kriva ni dužna, završila u prihvatilištu. Ona je pomalo nervozna i pokušava da shvati šta joj se dešava. Dajemo sve od sebe da joj pronađemo divan dom", piše u objavi "West Milford Animal Shelter Society" na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari