• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nema gore rase od ove, ništa se ne dešava u njihovim zgnječenim glavama", tvrdi ozlojeđena grumerka

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stručnjakinja za negu i šišanje pasa svoj prezir je rezervisala za određenu rasu i ne želi da promeni mišljenje, a kao odgovorne za ovakvu situaciju uglavnom navodi vlasnike

  • 0
Ši cu Foto: Shutterstock/oliavvvesna

"Radim kao grumer: ništa nije gore od ove "debele i glupe" rase, ništa se ne dešava u njihovim zgnječenim glavama", priča jedna stručnjakinja za negu pasa koja je svoj očigledni prezir "rezervisala" za određenog kućnog ljubimca.

Zaposlena u salonu za negu pasa svakodnevno se suočava sa četvoronožnim mušterijama različitih osobina i karaktera, a mnogi od njih nesnosno laju kad dođu na tretman, piše Thesun.

Ona je na popularnom Redditu bila nepokolebljiva u pogledu "ribanja" nekih popularnih rasa pasa i smatra da za to ima potpuno pravo, jer je "kupala, češljala i ošišala bezbroj pasa".

"Male rase su mi najmanje omiljene, posebno ši cu i toj psi", kaže grumerka i dodaje da izbegava "čistokrvne male pse" koji kod nje dolaze sa previše problema, a imaju ih upravo zbog pripadnosti određenoj rasi.

"Oni imaju užasne zube, probleme sa kukovima i zglobovima, previše iskrivljene šape, a dolazi i mnogo gojaznih pasa", dodaje ova žena koja se ne libi da kaže da su ovakvi psi glupi.

Činjenica je da su mnogi kućni ljubimci neverovatno razmaženi i bezobrazni, a jedna rasa posebno je spomenuta.

Ši cu je bio "na tapetu" jer ga je grumerka označila kao "najmanje omiljenog".

"Ne postoji ništa gore od debelog, glupog ši cua sa kratkim nogama koji odbija da ustane", kaže ona. "Gledaš u njegove izbuljene oči i kapiraš da se ništa ne dešava u toj zgnječenoj glavi".

Jorkširski terijer Pixabay.com

I vlasnici jorkširskih terijera sada bi trebalo da skrenu pogled sa ovog teksta, jer i njih grumerka ne trpi.

"Ovi majušni psi stalno skaču i ne mogu da miruju", kaže grumerka i dodaje da je jedan od redovnih posetilaca minijaturni jorki koji kao da je uključen u struju i stalno ispušta demonske zvuke.

Ipak, grumeri priznaju da postoje i izuzeci od pravila.

"Nisu svi ši cui debeli i glupi, niti su svi jorkiji "inkarnirana Linda Bler". Dosta njih su slatki i normalni i divni ljubimci. Njihovi problemi potiču zapravo od vlasnika ili uzgajivača. Viđam pit bulove koji se mnogo bolje ponašaju od malih pasa i zdraviji su od bišon friza ili koker španijela.

Objavu ove grumerke pročitalo je mnogo korisnika mreže: neki su se s njom složili i podelili svoja iskustva, a ima onih koji se nisu libili da je prozovu.

"Izazivam vas da operete mog malog psa. Volim ga, ali priznajem da je noćna mora kad je nega u pitanju. Njegovo kupanje je posao za dve osobe, a čak i tada je teško", napisao je jedan Redditor.

"Neki psi su sjajni i nemaju drugih problema osim kada je u pitanju kupanje. Ponašaju se kao da je voda kisela i očajnički pokušavaju da izađu iz kade. Volimo da ih zovemo psi-mačke", priznao je drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari