• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uznemirujući snimak: Pas na metadonu ne prestaje da se trese nakon što su ga vlasnici napustili

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekipa za zbrinjavanje životinja stigla na poziv zabrinutog građanina u pravom trenutku da spase napuštenog psa koji je progutao nepoznatu količinu sintetičke droge

  • 0
Pas na metu Foto: Printskrin/TikTok/@acobegin

Jedan prodavac nekretnina koji je obilazio imanje za prodaju čiji su se vlasnici odselili, nedavno se obratio ustanovi za Kontrolu životinja okruga Frezno, jer je otkrio napuštene kućne ljubimce - četiri psa i šest mačaka. Ekipa za zbrinjavanje životinja ostavila je obaveštenje na imanju tražeći od vlasnika da ih odmah kontaktira. Nije bilo povratnog poziva niti načina da kontaktiraju vlasnike, pa se tim vratio posle dva dana kako bi spasao kućne ljubimce.

Nakon dalje istrage, tim je primetio da jedan od pasa jako drhti. Član tima Brijana Begin izjavila je za Newsweek da su ona i njen partner u početku mislili da se pas trese zbog hladnoće i kiše, jer su i drugi psi drhtali.

"Ali, čim je pas pokušao da ustane, videli smo da mu se drhtanje pojačalo, pas smo pomislili da je progutao neki toksin", kaže Begin. Inače, Brijana i njen partner su šetali imanjem i nailazili na krhotine i smeće. Ona kaže da nije neuobičajeno da se na takvim mestima otkriju životinje koje su progutale toksine ili lekove, ali pošto nisu mogli da utvrde uzrok drhtanja dotičnog psa, hitno su ga odveli veterinaru.

Pregledom i analizama je utvrđeno da je pas progutao metadon, snažnu sintetičku drogu koja se koristi prilikom odvikavanja od heroina. Brijana Begin je podelila jezivu priču ovog psa na svom TikTok nalogu @acobegin. Tekst na snimku glasi: "Ovaj slatki dečak trenutno dobija prekopotrebnu medicinsku pomoć."

Srećom, ova priča ima srećan kraj, jer je tim spasilaca obezbedio psu tretman koji mu je bio neophodan da bi ostao u životu.

"Njegovo drhtanje je prestalo i pas se oporavlja u našoj izolaciji", kaže Begin. "Dobio je intravensku terapiju i sedativ koji su pomogli da drhtanje nestane i da se pas smiri. Što se tiče ostalih životinja, nijedna nije imala zdravstvene tegobe i, koliko je poznato, samo je jedan pas progutao drogu. Ostala tri psa su u procesu ponude za udomljavanje, dok će mačke moći da se usvoje sledeće nedelje, kad se oporave od infekcije gornjih disajnih puteva", kaže Begin.

Mučni TikTok snimak doveo je gledaoce do suza, jer mnogi nisu mogli da poveruju da porodica može da ostavi svoje ljubimce na ovaj način.

@acobegin
 
♬ someday i'll get it - Alek Olsen

Priča je dosad pregledana 2, 1 milion puta, ima preko 450 hiljada lajkova i više do 2.000 komentara.

"Ta jadna beba je bila samo gladna. Ne mogu da zamislim koliko je bio uplašen i zbunjen. Hvala svima što ste ga spasili", prokomentarisao je jedan gledalac.

Druga osoba je napisala: "Ovo je u meni izazvalo novi nalet besa".

"Srce mi je slomljeno. Hvala to ste spasili ove bebe. Vlasnici treba da pripaze na svoju karmu, jer su se poneli kao najgori bolesnici", primetio je treći korisnik ove društvene mreže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari