• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Štene staro 12 nedelja dovedeno na eutanaziju, ali je jedna veterinarska sestra odlučila da ne bude tako

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je 4-mesečni pas imao veoma tešku povredu i predosećao da je došlo vreme da ode, tehničarka veterinarske medicine nije dopustila da se to sprovede. A tog dana nije trebalo da radi...

  • 1
Štene Foto: Shutterstock/Pavlina Trauskeova

Jedna veterinarska sestra nije mogla da podnese pomisao da je ovom psu određen zvaničan datum prestanka života, zbog čega je odlučila da ga spase pre nego što bude eutanaziran. Štene uzrasta 12 nedelja, imalo je slomljenu nogu na tri mesta i kao da je znalo da je došlo vreme za odlazak. Ipak, veterinarska tehničarka odlučila je da psu pruži šansu.

TikTok video koji je prošle nedelje postavio korisnik @mxrganheather, udomiteljka psa, prikazuje sva dešavanja otkako je odlučila da usvoji ljubimca. Porodica je psu dala ime Ke i on je operisan, a udomiteljka ga je svakodnevno posećivala dok se kuca oporavljala, piše Newsweek.

I pre nego što je išta shvatilo, Ke je otišao u novi dom. Natpis na snimku glasi:

"A nije trebalo da radim tog dana... Volimo našeg Kea."

Nakon oporavka od operacije, @mxrganheather je odvela kući Ke koga je porodica dočekala raširenih ruku. I od zamalo poslednjeg dana života, Ke ne dobija ništa manje osim ljubavi, poljubaca i beskrajnih količina grickalica.

Na kraju snimka piše da je Ke bio "najsrećniji dečak" i to je najmanje što zaslužuje za sve što je proživeo u tako mladom dobu.

@mxrganheather& I wasnt even supposed to work that day. We love our Koe 🩵♬ original sound - Woof_Wonderlan

Nesebičan čin medicinske sestre brzo je dirnuo srca ljudi i za nekoliko dana nakon objavljivanja, TikTok snimak je dostigao preko 1,2 miliona pregleda, 80.500 lajkova i 717 komentara.

"Zbog toga ne mogu da radim u kancelariji veterinara. Imao bih 492 psa u svojoj kući", napisao je jedan gledalac.

Druga osoba je prokomentarisala:

"Našao te je kada si mu bila najpotrebnija. Tako je sladak".

Treća osoba je dodala:

"Jadno štene je moralo da prođe kroz sve to, ali je pronašlo pravi dom".

Drugi su razmišljali o slomljenom srcu vlasnika koji se ponekad odluči na ovaj čin, jer nema sredstava da izleči svog ljubimca. Operacije ili lekovi često mnogo koštaju i to primorava vlasnike da donesu tešku odluku.

"Morali smo da ostavimo svoje štene, jer nismo mogli da priuštimo parvo tretmane. Hvala vam", piše neko sa osećanjem velike griže savesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. april 2024. | 11:50

    Ne uzimajte životinje ako niste u stanju da brinete o njima. Ostavili psa jer je dobio pravo, a ovi zbog slomljene noge, da ih ubiju. Ja bih takvima trajno zabranio držanje životinja. Sram ih bilo