• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas sam sebi uveo novu naviku u ishrani nakon uginuća sestre: Vlasnici ćute i trpe, a on je uporan da istraje

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Engleski mastif sa video zapisa koji je nedavno objavljen na TikToku odbija da jede hranu iz činije koja ga podseća na uginulu rođaku i ne pristaje da proguta ni zalogaj dok mu se želja ne ispoštuje

  • 0
Engleski mastif Foto: Shutterstock/Mikanah

Gubitak voljene osobe je težak događaj u životu, koji prolaze i naši kućni ljubimci psi, pogotovo ako je reč o njihovim bliskim prijateljima. Internet bukvalno roni suze nakon što je vlasnik ovog psa otkrio da njegov ljubimac ima novu naviku otkako mu je uginula sestra. U postu koji je podeljen na TikTok-u u martu pod korisničkim imenom @bowserthemastiff, vidi se pas koga domaćin hrani kašikom.

Pas jede obrok od mlevene govedine, crnog pasulja i smeđeg pirinča i sedi za stolom kao čovek, prenosi Newsweek.

Uz video zapis objavljen je natpis: "Poslednje 3 nedelje otkako je umrla njegova sestra Saša, Bauzer odbija da jede iz svoje činije."

Njegov vlasnik kaže: "Ovaj pas misli da je čovek i deluje uvređeno kad ga teramo da jede iz činije."

Psi imaju osećanja i mogu da formiraju neverovatno jake veze jedni sa drugima, ali i sa svojim vlasnicima. To takođe znači da psi mogu doživeti tugu kada izgube svoje najmilije, tvrde kinolozi.

Kada premine neko njima blizak, psi reaguju promenama u ponašanju. Psi se tada udaljavaju od ljudi i drugih kućnih ljubimaca, nemaju apetit, pokazuju letargiju i spavaju više nego inače, mogu da budu neobično agresivni ili da se destruktivno ponašaju, pokazuju greške u higijenskim navikama, imaju neobične vokalizacije, preterano se tiskaju uz vlasnika ili uginulog četvoronožnog prijatelja traže u domu i na drugim mestima koje je posećivao.

@bowserthemastiff #saddog #spoileddog #dogs #bigdogs #bowsersworld #fyp #pickyeater #dogdad #cutedog #dogsoftiktok #bigdogsoftiktok #mastiffsoftiktok #mastiffs #englishmastiff #petsoftiktok #funnydogvideos #doggo #dogfacts #bigbaby ♬ original sound - BowserTheMastiff

Ovaj video je brzo postao viralan na društvenim mrežama i do sada je imao više od 265.000 pregleda i više od 10.000 lajkova.

Jedan korisnik je prokomentarisao:

"Isto se desilo mojim psima i morao sam da im kupim nove činije i krevete".

"Mastif je izbirljiv pas. Moj pas bira činije i jede samo kada svi jedu", kaže jedna vlasnica.

"Da li su jeli zajedno ili iz odvojenih činija? Da li ste pokušali da stavite malo hrane u njegovu činiju? Možda pas pokazuje anksioznost zbog razdvajanja", pita se treći.

"Blagoslovi njegovo srce: on tuguje", primetio je jedan ljubitelj pasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari