• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuskom paru hordaša, koji je u stanu čuvao 159 mačaka, sud zabranio držanje kućnih ljubimaca

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Supružnici iz Nice osuđeni su na godinu dana uslovne kazne zbog zanemarivanja i okrutnih uslova života stotina životinja

  • 0
Mačke Foto: Pixabay/congerdesign

Jedan bračni par iz Francuske koji je u kući držao 159 mačaka dobio je sudsku zabranu držanja kućnih ljubimaca. Par iz Nice je držao 159 mačaka i sedam pasa u stanu od 80 kvadratnih metara. Prošle godine otkriveno je da su ove životinje živele u totalno nehumanim uslovima i prljavštini, mnoge su dehidrirale, patile su od neuhranjenosti ili su bile zaražene parazitima, prenosi BBC.

Sudija je rekao da par uopšte nije vodio računa o životinjama. Osuđenim supružnicima, 68-godišnjoj ženi i 52-godišnjem muškarcu, koji su se bavili hordašenjem, izrečena je trajna zabrana držanja kućnih ljubimaca i naređeno im je da plate više od 150.000 evra dobrotvornim organizacijama za prava životinja i građanskim strankama.

Prošle godine policija je intervenisala zbog svađe para u čijem stanu je otkrila desetine životinja koje su živele u svim sobama gde su spavale, hranile se i obavljale nuždu. Neke mačke i psi su uginuli zbog lošeg zdravlja. Istražitelji su u kupatilu pronašli tela najmanje dve mačke i dva psa. Vlasnica stana izjavila je pred sudom da su životinje bile "ljubavi njenog života", ali da je "zeznula stvar"!

Još 2018. godine ona je od svojih roditelja uzela tri mačke i tri psa, a nakon toga u stan je dovela oko 30 mačaka koje su živele u napuštenoj zgradi. Ove životinje su se kasnije razmnožile, a ona nije htela da ih napusti.

Psihijatrijskom procenom ženi je dijagnostikovan "Nojev sindrom", psihološka potreba za spasavanjem životinja, čak i kad osoba nije u stanju da to pravilno uradi. Tužioci su tražili kaznu zatvora od 18 meseci.

Par je već bio pod istragom 2014. zbog toga što je živeo u studiju od 18 kvadratnih metara sa 13 mačaka i psom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari