• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preobražaj veka: Ovaj pas je nosio ogroman teret sopstvenog krzna i nije se znalo da li ima oba oka

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nesrećnom Blajdu pregledom je utvrđeno da je veoma dehidriran i u užasnom higijenskom stanju i da je polomio mnogo zuba dok je lutao Las Vegasom pokušavajući da utoli glad kamenjem i smećem

  • 0

Fondacija za spasavanje životinja anđela (AARF) u objavi na Fejsbuku od 19. marta podelila je vest da je dobila dojavu o psu lutalici koji luta ulicama Las Vegasa i kome je potrebna pomoć. AARF je odmah reagovala i pronašla psa koji je bio toliko prljav i neurednog krzna da spasioci nisu bili sigurni da li je mužjak ili ženka i da li ima oba oka.

U svom postu, AARF je podelio fotografije pronađenog psa koji je bio veoma zanemaren, a njegovo fizičko stanje "jedan od najgorih slučajeva" koje je ova neprofitna organizacija imala priliku da vidi, prenosi People.

Pseće krzno bilo je tako zapetljano i gusto da AARF nije mogao da utvrdi pol psa koji je dobio ime Blajd.

Kad je jadni kucov stigao kod veterinara, uklonjena mu je dlaka i utvrđeno je da je mužjak, a osim ovog otkrića, veterinar je pronašao i nekoliko zdravstvenih problema.

Blajd je bio veoma dehidriran, a usled nedostatka hrane gutao je kamenje i smeće i polomio je mnoge zube koji su ostali na nivou korenova i otvorenih živaca“, izjavila je Rigan Tabor, članica "Animal Angels Rescue Foundation".

Blajd je dobio tečnost za rehidraciju, medicinski i higijenski je zbrinut, obrijan i okupan i podrezani su mu nokti. Nakon što je prošao ove tretmane, Blajt je zablistao, čak se i radovao i pokazao energičnost.

"Odmah mu je bilo bolje. Na kraju krajeva, nošenje teškog tovara dlake je bilo zamorno i bolno", napisano je AARF u Fejsbuk postu o "slatkom, veoma srećnom psu", dodajući da je ljubimac težak 7 kg i da je najverovatnije dvogodišnjak.

Međutim, Tabor je podvukla da ovog mešanca pudle čeka veoma dug oporavak.

"Sve ga svrbi i ima rane po celom telu", pojasnila je Rigan Blajdovo stanje i dodala da je za poslednjih nekoliko meseci Blajd treći pas koji je pronađen u sličnom stanju.

Naredni koraci u Blajdovom oporavku su kastracija i detaljna oralna hirurgija. Blajd dobija antibiotike za lečenje infekcije izazvane pokušajem da mokri kroz gusto, zapetljano krzno.

"Ako bude preživeo ono kroz šta je prolazio ko zna koliko dugo, oporavak će mu biti najmanje bolan", kaže Tabor.

Na fejsbuk profilu AARF podeljene su nove fotografije ošišanog Blajda koji izgleda veoma srećno dok se igra u domu svog hranitelja.

"Veoma smo ponosni na Blajda i na njegov oporavak posle svega što je prošao. To se zove pseća otpornost", napisala je organizacija. "Blajd je bio pomalo uplašen i zbunjen napuštajući veterinara, ali kada je ušao u dom svog hranitelja i upoznao druge pse i decu, iskreni osmeh ne silazi mu s lica!"

Organizacija ističe da će Blajd uskoro moći da bude udomljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari