• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uvrnuti" komšija selotejpom zalepio psa za banderu: Kaznio ga je, jer je njegovu baštu koristio kao toalet

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mali pas Doki iz Kolumbije doživeo je traumu nakon što ga je ogorčeni sused lepljivom trakom pričvrstio za ulični stub, a u uznemirujućem videu jadni ljubimac bio je onemogućen čak i da zalaje

  • 0
Pas vezan selotejpom Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedan Kolumbijac, iznerviran navikom komšijinog kućnog ljubimca da njegovu baštu redovno koristi kao toalet, dosetio se načina da se osveti psu čime je prekardašio sve granice ponašanja. On je malog psa uhvatio i zalepio za ulični stub širokom lepljivom trakom i sve je to snimao kamerom!

Uznemirujući video prikazuje bespomoćnog malog psa koji ne zna šta ga je snašlo i bezglasno traži pomoć, gledajući unaokolo koliko mu položaj dozvoljava.

Vidno iznervirani čovek snimio je psa kamerom, pokušavajući da pošalje poruku svom komšiji i tvrdeći da je tražio da Doki bude vezan, ali je pas stalno obavljao nuždu na njegovom travnjaku, prenosi Tviter, a piše Dailymail.

"Evo malog psa, svaki dan dolazi ispred moje kuće, piški i kaki", rekao je ljutiti neidentifikovani muškarac koji dodaje da je bezuspešno molio vlasnika da psa vodi na povocu.

"Snimatelj", koji je navodno odgovoran za ovaj incident, rekao je da je psa vezao za stub kako bi njegov vlasnik "video kako treba da zauzda svog ljubimca".

Policija je stigla na lice mesta u selo La Čava, u Kolumbiji, u subotu 16. marta kako bi spasila uznemirenog psa. Veterinar Horhe Luis Gonzalez izjavio je da je jadna životinja bila uznemirena zbog toga što je bila sputana i nije mogla da laje.

Ekspert za životinje je naglasio da osoba odgovorna za izvršenje ovog gnusnog dela treba da bude kažnjena maksimalnom zakonskom kaznom. Gonzales je rekao: "Zalepili su mu usta, mala životinja deluje maltretirano. Zakon kaže da su životinje živa bića. Preduzimamo mere da vinovnik bude maksimalno kažnjen".

Nadležni organi identifikovali su osumnjičenog i započet je postupak za njegovo privođenje.

Pukovnik Luis Alehandro Cubillos Cancelado iz "Policia Nacional de Colombia" rekao je:

"Identifikovali smo osobu koja je počinila ovaj zločin za osudu i žaljenje. Čekamo da Državno tužilaštvo preduzme neophodne mere za hapšenje ovog lica. Istraga o incidentu je još u toku".

Mnogi ljubitelji pasa koji su pogledali video užasnuti su zlostavljanjem Dokija, a jedan stanovnik sela je stao u odbranu psa.

"Nije pas kriv. Vlasnik je trebalo da pokupi ono što pas ostavi ispred svoje kuće i da to odnese svojoj ženi. Problem rešen!"

Druga osoba je napisala komentar o tome da "ko je okrutan prema životinjama, okrutan je i prema ljudima.

Treći užasnuti kosrisnik društvene mreže samo je zamolio da se vinovnik ovog užasa što pre kazni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari