• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako su monstrumi pokušali da ubiju psa: Vezali ga za auto i vukli, a onda ga skoro prepolovljenog bacili

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog Lenija koji je pronađen u kritičnom stanju, hitno je otvorena ambulanta da bi mu bile sanirane teške povrede. Upozoravamo čitaoce na veoma uznemirujući sadržaj objave Zavoda Pit

  • 2

Ponovo smo naivno pomislili kako mrzitelji životinja ne mogu da smisle neke monstruoznije načine mučenja svojih nekadašnjih kućnih ljubimaca, ali nam je nadu raspršio sinoćni događaj.

Ponovo negde na Balkanu, desilo se nešto što je diglo na noge vlasnike pasa, ali i one koji brinu o napuštenim kućnim ljubimcima.

Sa Instagram profila @pitstopanimal preuzeli smo objavu koja je veoma uznemirujućeg sadržaja.

Dovoljno je samo pročitati šta se dogodilo pa se zapitati: ima li nekoga ko će stati na put zlim umovima i još gorim izvršiteljima?

O psu Leniju, koji je ležao polumrtav među kesama sa smećem i drugim otpadom stigla je dojava oko 22 sata.

Volonteri Zavoda Pit odmah su se organizovali kako bi preuzeli ovaj zaista hitan slučaj i odmah su kontaktirali veterinarsku kliniku koja je bez reči otvorila vrata da bi primila psa.

Pas je trpeo velike bolove. Veterinari su saznali da pred sobom imaju mužjaka koji je bio na ivici života i smrti i otpočela je još jedna bitka.

Na Leniju su povrede od namernog vučenja automobilom ostavile razumu nepojmljive posledice koje su mu nanosile neopisivu bol, čak i dok je disao.

Leniju je saniran deo povreda, ali kritično stanje još nije prošlo.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by ZAVOD PIT - Stop animal abuse (@pitstopanimal)

Zavodu Pit potrebna je pomoć plemenitih ljudi kako bi veterinari uspeli da ga sačuvaju i pruže svakodnevnu negu i terapiju.

O načinima slanja pomoći zainteresovani čitaoci mogu se informisati na Instagram profilu Zavoda Pit.

U trenutku objavljivanja ovog posta saznali smo da je za danas planirana prva hirurška intervencija, odnosno pokušaj da se telo psa bukvalno ponovo spoji.

Leni je sada u najboljim rukama, a mi se svim srcem nadamo da će mu one doneti sreću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari