• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova zakonska pravila u Španiji: Supružnik nakon razvoda mora da plaća alimentaciju za kućnog ljubimca

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvostepeni sud u španskom gradu Vigo usvojio je danas prvu presudu prema kojoj supružnik nakon razvoda mora da plaća alimentaciju za kućnog ljubimca, u skladu sa novim zakonskim okvirom

  • 0
Bigl Foto: Pixabay

Prvostepeni sud u španskom gradu Vigo usvojio je danas prvu presudu prema kojoj supružnik nakon razvoda mora da plaća alimentaciju za kućnog ljubimca, u skladu sa novim zakonskim okvirom.

Prema presudi, pas kućni ljubimac ostao je na čuvanje ženi, dok će njen bivši suprug mesečno plaćati 40 evra i još polovinu iznosa za vanredne i veterinarske troškove, prenosi Euro weekly news.

Španski parlament 2020. godine usvojio je Zakon o pravnoj regulaciji životinja, kojim se kućni ljubimci prepoznaju kao živa bića, a ne kao predmeti, odnosno u potpunosti su integrisane u finansijske aranžmane porodične jedinice nakon razvoda.

Kako navodi portal, ovaj slučaj predstavlja presedan u načinu na koji se kućni ljubimci posmatraju i tretiraju u pravnim sporovima.

To predstavlja progresivan korak ka priznavanju emocionalne i praktične odgovornosti vlasnika kućnih ljubimaca.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari