• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fotograf divljih životinja opisao najstrašnije životno iskustvo: Ovo je bila i ostala njegova noćna mora

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fotografi dele priče koje ponekad ne ilustruju slikama: tako je Ajzak Spots u nedelju 10. marta podelio priču o najneprijatnijem danu na poslu

  • 0
Siva sova Foto: Shutterstock/Pics xl

Fotografi divlje prirode i njenih stanovnika neretko se nađu na brisanimm prostorima, usred nedođije, nadajući se da će pronaći "fotomodele" u njihovim prirodnim prebivalištima. Oni tu strpljivo čekaju savršen trenutak da uhvate pokrete, poglede i njihovu lepotu. Ajzak Spots je jedan od najpopularnijih fotografa na TikToku i njegove fotografije i snimci koje postavlja na profilu @isaactakespics oduševljavaju milione pratilaca i ljubitelja divlje prirode.

Fotografi imaju svoje priče koje ponekad ne ilustruju slikama: tako je Ajzak u nedelju, 10. marta, podelio priču o svom najstrašnijem danu na poslu, prenosi Pethelpful.

Video počinje tako što Ajzak odgovara na pitanje da li se ikad osetio ugroženim kad je nailazio na životinje. On je odgovorio da se nije bojao, ali se jednom ipak uplašio kada je fotografisao retku sivu sovu.

Ajzaka nije toliko uplašila zastrašujuća silueta ove price koja se retko viđa: on je skrenuo sedam milja sa kursa i pomislio da neće uspeti da izađe iz divljine, zbog čega se prestravio!

"Volim da šetam, ali se plašim da ću se izgubiti usred ničega i da me nikada neće pronaći. Nisam smeo da ostavim nikakve tragove kako me grizli ne bi nanjušio i pratio", rekao je Ajzak.

@isaactakespics Definitely my scariest moment! #foryou #fyp #storytime #storytelling #wildlifephotography #explorepages ♬ original sound - Isaac Spotts

Ajzakovi obožavaoci ostavili su više od 300 komentara o njegovoj muci.

"Uplašen sam, a nisam bio tamo!", priznao je jedan korisnik TikToka.

"Moj predlog možda nikada nećete videti, ali nabavite "garmon" sat: pokreće se sa satelita i prati stazu kojom hodate. Dakle, ako se izgubite, možete bukvalno tačno da pratite korake unazad“, predlaže drugi komentator.

Sive sove su neverovatni predatori i prelepe ptice, pa ne čudi što se Ajzak umalo izgubio prateći jednu zbog fotografisanja. One su usamljeni alfa predatori i nemaju neprijatelje osim evroazijske sove i love noću, pogotovo voluharice, veverice i druge male životinje. Najdraže su im voluharice: mogu da pojedu i do sedam komada za noć!

Čulo sluha sive sove je neverovatno: ona ima asimetrične otvore za uvo, a otvor levog uha je postavljen više na glavi od desnog, što joj pomaže da locira nevidljivi plen, oslanjajući se isključivo na zvuk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari