• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Misterija ofarbanih veverica rešena: Čovek priznao da ih je bojio u crveno, jer su uznemiravale njegove pse

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njujorške veverice konačno mogu da odahnu: pronađen je osumnjičeni muškarac koji je crvenom bojom obeležavao glodare kako bi ih pratio, jer su upadale u dvorište i izazivale njegove kućne ljubimce

  • 0
Crvena veverica Crvena veverica Foto: Shutterstock/Michal Ninger

Prema saopštenju za medije Odeljenja za zaštitu životne sredine države Njujork (DEC), koje je objavljeno i na Fejsbuku, krajem 2023. godine u okrugu Putnam primećene su jarkocrvene veverice. Policijski službenici iz odeljenja za očuvanje životne sredine (ECOS) iz Državne uprave Njujorka i detektivi Društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama okruga Putnam, radili su zajedno na rešavanju slučaja ofarbanih veverica. Do 23. decembra, zvaničnici su već imali osumnjičenog, prenosi People.

Saopšteno je da su 28. decembra "izvršili nadzor u toj oblasti i primetili jarkocrvenu vevericu kako prelazi ulicu manje od jednog bloka od prebivališta osumnjičenog subjekta": ova veverica je sakrila više od 80 kilograma orašastih plodova u kamionu čoveka iz Severne Dakote. Nakon ovog događaja, 13. januara osumnjičeni je pozvan na informativni razgovor tokom koga je "priznao da je hvatao veverice i farbao ih kako bi pratio one koji se vraćaju u njegovo dvorište i uznemiravaju njegove pse".

Posle priznanja osumnjičenog, ECOS je prijavio muškarca za "kršenje u vezi sa hvatanjem, transportom i puštanjem divljih životinja", dodajući da je SPCA okruga Putnam takođe optužila ovog čoveka za maltretiranje životinja.

Ofarbana veverica nije prva "žrtva" ovakve ljudske mašte: oktobra 2023, Odeljenje za konzervaciju Misurija objavilo je da je izlazilo na teren zbog neobične prijave koja se odnosila na jelena sa ogrlicom na čijem telu je bio natpis "kućni ljubimac". Kancelarija vlasti okruga Džeferson podelila je na fejsbuku fotografiju jelena, a u objavi je rečeno da je policija otišla ​​u De Soto, ruralni grad u Misuriju, da istraži poreklo slike koja je postala viralna na internetu.

Na fotografiji jelen gleda u kameru dok pase: oko njegovog vrata je ogrlica, a na telu ispisana reč "ljubimac". MDC je reagovao na ovaj incident 27. septembra, nakon što je primio poziv od zabrinutog vlasnika zemljišta, ali je jelen nestao pre dolaska predstavnika vlasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari