• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beba nilskog konja, rođena u Parku divljih životinja u Kanzasu tokom Hanuke, dobila fenomenalno ime

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mali momak rođen sa "svega" 6 kilograma, nedavno je predstavljen svetu, a svetlost dana ugledao je baš na jevrejski praznik svetlosti i slobode

  • 0
Beba nilskog konja Beba nilskog konja (ilustracija) Foto: Shutterstock/Lumen digital

Ponekad nije lako pronaći pravo ime za tek rođenu životinju, a ponekad neki nadimak padne "s neba pa u rebra". Tako se i desilo u Parku divljih životinja Tanganjika, u Godardu u Kanzasu, kome je bukvalno s neba palo savršeno ime za njihovog novog stanovnika, bebu nilskog konja. Mali momak je stigao na svet tokom Hanuke i dobio ime koje se s tim praznikom sasvim podudara.

Pethelpful prenosi da je Tanganjika Park divljih životinja nedavno celom svetu predstavio ovu bebu nilskog konja, u najslađem videu.

@tanganyikawildlifepark This little cutie has a very fitting name now✨ #hippo #babyhippopotamus #babyhippo #hippobaby #babyanimals ♬ Nice and Easy - Louis Adrien

Na snimku se vidi preslatki mali nilski konj koji trčkara i upoznaje se sa svojim budućim prebivalištem.

"Vreme je da podelimo sa svetom ime ovog malog "krompira", piše na ekranu. "Rođen je tokom Hanuke pa smo pomislili da bi bilo prikladno da ga nazovemo po palačinkama od krompira, jelu koje se služi tokom ovog praznika“, piše u saopštenju Uprave parka.

"Upoznajte... Latke!", napisano je u objavi.

"Ovaj mali slatkiš ima posebno i prikladno ime", navodi se u tekstu videa.

Latke je simbol malih nilskih konja koji su mnogo sitniji od običnih nilskih konja: kad odrastu, njihova težina je od 180 do 280 kilograma.

@tanganyikawildlifepark It’s the ear flutter for me 🥰🦛 #babyhippo #hippobaby #babyanimals #adorableanimals #foryou ♬ Blackbird - Acoustic Guitar Poet

Pigmejski nilski konji dolaze iz drugog dela sveta, u odnosu na obične nilske konje. Patuljasti nilski konj potiče iz zapadnoafričkih prašuma i nije toliko teritorijalan kao običan nilski konji. Obe vrste nilskog konja su noćne životinje i hrane se slično: biljojedi su i jedu travu, voće i biljke i veoma su posvećene nezi i podizanju mladunaca, prema kojima su izuzetno zaštitnički nastrojeni.

Latke, beba nilskog konja, rođena je 14. decembra, kao potomak Pozi i Plutona. Latke je na svet stigao sa težinom od "samo" šest kilograma, i to je četvrta beba nilskog konja rođena u Tanganjika Parku divljih životinja. Roditelji Latkea - Pozi i Pluton - žive u Parku divljih životinja Tanganjika od 2014. godine, a Latke je njihov četvrti zajednički potomak.

Korisnici na TikToku već obožavaju malog Latkea koji je postao prava zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari