• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U toaletu ove Australijanke mesecima živi žaba: Stenli uživa u pažnji domaćina i ne namerava da ode

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Australijanka Luiz Drolz godinu dana pruža gostoprimstvo vodozemcu koji je, po svemu sudeći, u toaletnoj šolji pronašao savršeno skrovište

  • 0

Poslednjih godinu dana, Luiz Drolz iz Australije deli svoj životni prostor sa nezvanim gostom: on je Stenli i reč je zapravo o žabi koja živi u kupatilu Drolzovih, zapravo u - toaletu.

„On živi u toaletnoj šolji", napisala je Drolz u postu. "Tamo živi skoro godinu dana".

Luiz nema pojma kako se Stenli naselio u toaletu. Kako je objasnila za Thedodo, njena kuća nalazi se na obali Sidnejske luke, okružena kišnom šumom, gde često pronalazi žabe kako skakuću. Stenli je najverovatije zalutao u kupatilo i skočio u toalet kada je poklopac bio podignut. Moguće je da je pomislio kako je pronašao savršeno mesto za život, bezbedno od predatora.

"Ovaj toalet ne koristimo stalno, pa ga možda i zbog toga smatra svojim domom", kaže Drolz i dodaje da Stenli ponekad nestane na nekoliko nedelja, ali se vrati i za nekoliko sati.

Kada se Stenli prvi put pojavio, Drolz je pokušala da ga preseli, ali se on uvek vraćao.

"On se jednostavno vraća. Verovatno misli da je kod nas bezbedniji nego u bašti", kaže Luiz.

Dom Drolzovih ima još nekoliko toaleta, pa je Luiz rado ostavila jedan Stenliju na korišćenje. Ona je čak snizila nivo vode da bi mu olakšala iskakanje.

Originalnu objavu i fotografije Stenlija u toaletu Drolzovih možete pogledati OVDE.

Iz toaletne šolje, Stenli ima pristup sistemu cevi ispod kuće.

"U kanalizacionom sistemu ima više nego dovoljno hrane. Sve vrvi od insekata", kaže Luiz i uverava sve ljubitelje životinja koji su zabrinuti za Stenlijev život da on nije u opasnosti, niti je "zarobljen". Žaba Stenli može svojevoljno da ode i da se vrati, ali zašto bi to činio, kad je u okruženju u kome je (uglavnom) bezbedan od predatora i ima dovoljno hrane.

Toalet danas više liči na Stenlijevo privatno jezerce - malo utočište u domu Drolzovih koje mu oni rado nude.

"Izgleda da je Stenli prilično zadovoljan svojim životom“, primećuje Luiz Drolz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari