• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dirljivi trenutak koji se ne viđa često: Kamera uhvatila zagrljaj i poljubac mame i bebe morske krave

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turistički vodiči Get Up And Go Kayaking na Floridi nedavno su snimili trenutak u kome majka morskog sisara nežno grli i ljubi svoje mladunče dok plivaju ispod površine Srebrne reke

  • 0

Kada je u pitanju posmatranje divljih životinja, turistički vodiči "Get Up And Go Kayaking" (GUAGK) videli su skoro sve što državni parkovi Floride mogu da ponude.

Plutajući u providnim kajacima, vodiči i njihovi gosti iz prve ruke mogu da vide životinje iznad vode, ali i ispod nje, i to na mestu kao što je Državni park Silver Springs, prenosi Thedodo.

Oni su navikli da vide životinje svih vrsta kako međusobno komuniciraju, ali je nedavno primećen neočekivan i dirljivi trenutak između džinovske mame morske krave i njene bebe - i sve je to snimljeno kamerom!

"Beba morske krave i njena mama u zagrljaju danas“, napisao je "Ustani i kreni" Silver Springs (GUAGSS) na Instagramu. "Ovaj slatki trenutak uhvatio je naš vodič Džoš."

Taj trenutak možete pogledati ovde:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Clear Kayak Tour Silver Springs (@getupandgosilversprings)

Svima su se srca istopila dok su gledali bebu morske krave kako pliva do svoje mame i ljubi je u bradu. Majka je potom zagrlila dete perajama dok su ljudi plutali pored njih.

Neke morske krave žive u Srebrnoj reci Centralne Floride tokom cele godine i razmnožavaju se u novembru i martu. Hladnije vode u sezoni morskih krava privlače ove životinje koje žele da prošire svoje porodice, a potom, kad otopli, odlaze u dalje predele.

GUAGK vodiči vole kad god ugledaju nove bebe u državnim parkovima Floride, ali se ništa ne može uporediti sa mamom morskom kravom koja brine o bebici.

"Naišli smo na mamu koja još drži bebu kraj sebe", napisao je GUAGSS u zasebnoj objavi na Instagramu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Clear Kayak Tour Silver Springs (@getupandgosilversprings)

Koliko god da je uzbudljivo iskusiti ove trenutke sa drugim ljubiteljima životinja na kajakaškim turama, GUAGK uvek strogo sledi protokol kada posmatra životinje u divljini, posebno kada su u pitanju bebe.

"Ako ugledate ovaj divan par duž Srebrne reke, vodite računa o tome da držite bezbednu udaljenost, jer je veoma važno da nove bebe morskih krava mogu da izrone kako bi udahnule vazduh kada im je potreban i da mama ima prostora da hrani svoje dete i sebe", napisao je GUAGSS.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Clear Kayak Tour Silver Springs (@getupandgosilversprings)

GUAGK vodiči vole da podele ove posebne trenutke sa gostima. Nisu sigurni da li će ova mama i beba ostati nakon završetka sezone, ali su presrećni što dele vodu sa njima dok su još u blizini. Onni obožavaju sve životinje koje sretnu na svojim putovanjima, ali će morske krave uvek imati posebno mesto u njihovim srcima.

"Osetite neki mir dok posmatrate ova neverovatna stvorenja kako polako teku sa strujom", napisao je GUAGSS na Instagramu.

"Mogli bismo ceo dan da gledamo kako graciozno plivaju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari