• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ovog psa bez očiju plače ceo svet: "Z" je majstor za "feč", igru donošenja igračaka koje ne može da vidi

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Internet je fasciniran slepom i razigranom 9-godišnjom ženkom kojoj u hvatanju omiljenog predmeta pomažu istančana čula sluha i mirisa

  • 0

Z je pas bez očiju i udomljena je pre oko dve godine. Ova jadna kuca prošla je kroz mnogo izazova, ali je bila više nego spremna za svoj novi život sa porodicom koja ju je usvojila.

"Izgledala je veoma neprivlačno na fotografijama iz azila", izjavila je za Thedodo Tran Li, vlasnica psa sa neobičnim imenom - Z.

"Veterinar je rekao da je njeno slepilo posledica katarakte i glaukoma i prošle godine su joj uklonjene oči zbog simptomatskog glaukoma. Uprkos tome, ona se bez napora kreće okolinom", dodaje Li.

Iako nema oči i napunila je 9 godina, Z je puna energije i kao da se nikad ne umara: njena omiljena igra je donošenje lopte koju ne vidi.

"Od samog početka, Z nam je pokazala koliko je fascinirana igrom donošenja lopte", kaže Li.

"Ona je uvek u potrazi za igračkama, posebno svojom loptom, donosi igračke i gotovo je nemilosrdna u potrazi za njima, a loptu traži od ranog jutra, čim se probudi".

Z je stručnjak za "feč", igru bacanja i donošenja predmeta: ona odmah pronađe loptu iako ne može da je vidi, a njena porodica konstantno strahuje od incidenata kojima Z srećom nije sklona.

"Probali smo da razbijemo rutinu bacanjem loptica od materijala koji proizvode razne zvuke, ali se Z uvek vraća svojoj zelenoj i crvenoj lopti", kaže Li koja pretpostavlja da su lopte koje stvaraju zvuke previše laka meta i da Z uživa u izazovu lopte koju ne čuje. Kada lopta odskoči, ona je mahnito prati, pokušavajući da je uhvati pre nego što se zaustavi. Kad se lopta umiri, Z prelazi na korišćenje čula mirisa kako bi je locirala.

Li objavljuje video zapise Z na TikTok-u koji već prelaze milione pregleda. poslednji snimak Z koja hvata loptu pregledan je 4, 8 miliona puta!

Čitav internet je fasciniran ovim pahuljastim slepim psom koji bezgranično voli da donosi lopte.

@zpoopee We play like this for hours. 😅❤️🎾 #cutedog #fyp #puppy ♬ Manamana THE MUPPETS - ⭐️🐺 Lyca's Musicbox 🎶⭐️

"Reakcije na njene video zapise su izuzetno pozitivne", kaže Li. "Gledaoci izražavaju emocije, od suza radosnica do čuđenja. Z ponekad uhvati loptu u vazduhu, dodatno demonstrirajući sve svoje neverovatne veštine. Svi vole da gledaju šta ona može da uradi, ali za Z, sve se svodi na radost koju joj igra donosi".

Slatka Z možda je imala težak život, ali sada živi san, igrajući igru koju najviše voli sa porodicom koja je ne bi dala ni za šta na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari