• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stravičan snimak sa kućne kamere: Pas preživeo siloviti napad pume u dvorištu svoje kuće u Kaliforniji

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Planinski lav uskočio je u ograđeni vrt, ali ga je sačekao trogodišnji veliki šnaucer po imenu Holi Džoli koji se bez razmišljanja upustio u borbu

  • 0
Puma Puma Foto: Shutterstock/Kwadrat

Porodica iz La Verna u Kaliforniji odahnula je nakon što je njihov pas preživeo napad pume. Stiv i Nikol, vlasnici trogodišnjeg velikog crnog šnaucera po imenu Holi Džoli, ispričali su o događaju koji je zabeležila njihova sigurnosna kamera u dvorištu kuće.

"Čuli smo jauke, a moj suprug je upitao: "Da li je to Holi?", na šta sam odgovorila da zvuci dolaze iz televizora", objasnila je Nikol, a prenosi People.

Nije trebalo da prođe mnogo vremena da se par složi kako plač ne dolazi sa njihovog TV-a, već iz njihovog dvorišta. Izašli su napolje i počeli da viču kako bi oterali ogromnu pumu, tek toliko da je uplaše i pomognu Holi Džoli da se oslobodi i pobegne.

"Ugledao sam psa i pumu u žestokom "klinču" i pomislio da Holi nema šanse", rekao je Stiv i dodao kako je isprva posumnjao da se pas uhvatio u koštac sa tvorom ili nečim drugim, pa se vratio u kuću i zgrabio pištolj. Nepozvani gost je otišao pre nego što je Stiv izašao, ali se nakon 20 minuta vratio, po svemu sudeći da dokrajči plen kome je naneo povrede.

Stiv i Nikol izjavili su da divlje životinje poput medveda, kojota, zvečarki i planinskih lavova često posećuju La Verne u okrugu Los Anđelesa, ali da se njihovom domu puma nikad nije približila.

Vlasnici su Holi Džoli brzo odveli kod veterinara gde su joj sanirane povrede i ušivene razderotine i druge povrede koje je zadobila. Holi se oporavlja i srećna je u krugu porodice koja je obasipa ljubavlju, dodatnim poslasticama i pažnjom.

I dalje šokirani incidentom sa planinskim lavom, Stiv i Nikol se nadaju da će njihovi susedi u zatvorenoj zajednici Mountain Springs biti obazrivi zbog velike mačke, da ne bi povredila druge kućne ljubimce ili ljude.

"Puma je dovoljno odvažna da uskoči u dvorište i napadne psa sopstvene veličine", rekao je Stiv i napomenuo da će od sada, kada Holi Džoli izađe noću du dvorište kako bi obavila nuždu, on biti pored nje.

Uprava nacionalnih parkova u ovom delu SAD navodi šta ne treba da radite ako se iakd sretnete sa planinskim lavom: ne treba bežati od njega, jer će to "stimulisati njegov instinkt da pojuri". Umesto toga, savetuju da životinji ne okrećete leđa već da pokušate da "izgledate veći" tako što ćete podići ruke i raširiti jaknu koju nosite.

Pogledajte snimak borbe psa i pume koji je zabeležila sigurnosna kamera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari