• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak koji se ne viđa često: Hrabra 12-godišnjakinja napala veliku zmiju da bi spasila svog ljubimca

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rouzi je u dvorištu svoje kuće ugledala ogromnog gmizavca u čijim je ustima bio njen mali zamorac i bez razmišljanja je uhvatila zmiju za rep

  • 0
Devojčica drži zmiju Foto: Shutterstock/In The Light Photography

Da su deca u stanju da dobiju veliku snagu kako bi zaštitila onoga koga mnogo vole dokazuje i priča o požrtvovanoj devojčici iz Australije: ona je uhvatila za rep ogromnu zmiju koja je dopuzala u dvorište njenog doma i ustremila se na kućnog ljubimca zamorca, a potom je "vitlala" uljezom i uspela da spase malog krznenog drugara.

Dvanaestogodišnja Rouzi je rođaka popularnog australijskog radio-voditelja koji je na Instagramu podelio snimak ovog dramatičnog događaja.

Kip Vajtman, zaposlen u radio stanici u Brizbejnu, postavio je video svoje sestričine Rouzi koja je po svaku cenu rešila da odbrani kućnog ljubimca, napadnutog u porodičnom dvorištu u Jumundiju u Kvinslendu.

Rouzi je skočila nakon što je videla kako je zmija, dugačka 2, 5 m, već uzela u usta njenog zamorca MaksiBona. Devojčica je uhvatila zmiju za rep i mahala njom kao bacač kladiva kako bi spasila svog ljubimca, prenosi Nypost.com.

Na snimku se vidi kako devojčica gleda u žbunje u kome je nestao njen ljubimac, a onda primećuje zmiju i zamorca u njenim ustima. Rouzi je uhvatila ljigavog gmizavca za rep i mahala kao bacač kladiva, dok je MaksiBon još bio u zmijskim ustima.

Rouzi je mlatarala zmijom i vrištala, izjavio je njen otac Luk Vajtman koji je preuzeo "spasavanje" zamorčića: snažno je povukao zmiju i naterao je da oslobodi životinjicu koja je pobegla nepovređena.

Dok je smeđe-bela zmija pokušavala da pobegne, Rouzin otac je uhvatio za rep i bacio preko zida.

"Shvatio sam da to nije idealno rešenje, ali sam jedino mogao da gledam kako odlazi nepovređena, iako mi se vrtelo u glavi“, rekao je Luk.

Kad je reč o vrsti zmije, po izgledu bi mogla da bude piton, ali i neka od otrovnica iz ovih regija Australije.

Rouzi je kasnije rekla da nije razmišljala o tome da li je zmija opasna ili ne, jer joj je u glavi samo bilo da spase svog ljubimca.

"Njoj je jednostavno laknulo što je MaksiBon preživeo", izjavio je Luk Vajtman i dodao da se MaksiBon povratio od šoka. Ubrzo se u kući zaigrao sa svojim bratom Jočijem, kao da se ništa nije dogodilo.

(Telegraf.ts)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari