• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Global Pets Forum 2024: Kakva je sadašnjost, a kakva će biti budućnost pet industrije

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Više od 300 preduzetnika, stručnjaka, investitora, ali i predstavnici AI okupili su se od 24. do 26. januara u Veneciji kako bi podelili iskustva u vezi sa strateškim potezima u poslovanju koje se odnosi na kućne ljubimce

  • 0
Pet industija Foto: Shutterstock//Sophiecat

GlobalPETS Forum, godišnja konferencija koju organizuju GlobalPETS i PETS International, održan je u Veneciji od 24. do 26. januara. Ovaj trodnevni događaj okupio je izvršne direktore, preduzetnike, tehnološke stručnjake i investitore kako bi razgovarali o relevantnim temama koje utiču na industriju posvećenu kućnim ljubimcima.

AI ima ključnu ulogu u pet industriji

Primena veštačke inteligencije (AI) bila je važna tema GlobalPETS Foruma.

"AI je revolucionarna tehnologija", priznala je stručnjakinja za veštačku inteligenciju Debora Nas, tvrdeći da je primena veštačke inteligencije ključna za opstanak poslovanja na budućem pet-tržištu. Kompanija Tractive, dobitnik nagrade GlobalPETS Forum, zna o čemu je reč, s obzirom na to da je implementirala AI u svoje GPS uređaje kako bi uključila funkcije praćenja zdravlja kućnih ljubimaca.

Ove godine, tržišni analitičari kompanija Euromonitor, Similarveb i Mintel predstavili su učesnicima konferencije podatke koji stoje iza uspeha i izazova pet industrije.

Svi podaci ukazuju na to da su vlasnici kućnih ljubimaca širom sveta sve zabrinutiji za zdravlje svojih četvoronožaca i traže načine da ishrana njihovih mezimaca bude izuzetna. Vrhunska, sveža i nutritivno prilagođena ishrana su najpopularniji pojmovi koje na internetu pretražuju vlasnici kućnih ljubimaca.

Zdravlje i ishrana kućnih ljubimaca su najvažniji trendovi 2024. godine, kao i održivost i potraga za kvalitetnim proizvodima po prihvatljivijoj ceni.

Pet industija Foto: Shutterstock/Microgen

Maloprodaja, distributeri i investitori u pet industriji

Nikola Galante, izvršni direktor kompanije Arcaplanet i Timo Tervo, izvršni direktor Pet Netvork International, podelili su iskustva i saznanja koja su stekli vodeći svoje pet-šopove. Oni su predstavili višekanalnu strategiju kako bi stekli lojalnost kupaca i rast prodaje tokom visoke inflacije u konkurentnom okruženju vlasnika kućnih ljubimaca.

Panel diskusija o budućnosti maloprodaje na GlobalPETS Forum 2024 je uglavnom bila vođena osvrtom na stalne promene u modelu maloprodaje i popularizaciju brendova i tržišta. Izvršni direktori kompanija "Animalis", "Mammali" i "AlphaPet Ventures" postigli su konsenzus o najboljem pristupu održavanju konkurentnosti u sektoru pet industije, uz ulaganje u nove alate, zadržavanje unutar raspona tržišnih cena, postavljanje kupaca u centar, kao i onlajn prodaju.

Stručnjak za hranu za kućne ljubimce Džim Alden osvrnuo se na američko tržište kućnih ljubimaca i distributere, naglašavajući važnost prodajne strategije kompanija koje posluju na severnoameričkom tržištu, nove marketinške strategije i kadrovske promene u okviru prodajnih timova.

Pet industija Foto: Shutterstock/Satawatk

Veterinari i održivost pet industrije

Veterinarski sektor doživljava značajnu promenu u svom poslovanju zbog sve veće konkurentnosti i pojave novih "igrača" u pet industriji.

Majkl Tanel, operativni direktor VetFamili, na ovogodišnjem GlobalPETS forumu govorio je o uspehu svoje kompanije, uz savete doktorima veterine koji moraju ojačati veštinama upravljanja kako bi unapredili svoje klinike, usvojili inovativnu tehnologiju i uspostavili odnose sa drugim veterinarima, sa ciljem poboljšanja usluga.

Održivost je takođe bila tema ovog Foruma: vlasnici kućnih ljubimaca sve više obraćaju pažnju na to kako proizvodi za kućne ljubimce utiču na životnu sredinu i istražuju brendove u vezi sa ovom temom pre kupovine.

Stručnjakinja Erin Has naglasila je važnost formulisanja ekološki prihvatljivih procedura u pet industriji, budući da se usvajaju sve strožiji propisi u proizvodnji koja ne sme da bude krivac za klimatske promene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari