• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se naoružajte strpljenjem, jer vam mačka može postaviti pitanja na koja treba da odgovorite...

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušajte da istražite svet oko sebe iz perspektive radoznale mačke i da primetite bezbroj stvari na način na koji to rade mačke, jer u ovom pristupu i jeste suština Dana odgovora na mačija pitanja

  • 0
Mačka Foto: Pixabay/Irenna White

Svake godine, na današnji dan, mačke dopuštaju vlasnicima da progovore njihovim jezikom i shvate šta ih muči, čemu se nadaju i šta bi volele da saznaju.

Dok danas budete odgovarali na pitanja vaše mačke, nemojte pomisliti da je u pitanju nekakva magija, već je reč o dijalogu koji treba da vodite.

U nekim zemljama 22. januar je dan kad vlasnici pokušavaju da saslušaju svoje mačke da bi saznali šta im je najpotrebnije. Oni to čine tako što progovaraju "mačećim jezikom", jer ova nežna i dlakava stvorenja to očekuju.

Mačke su veoma čudne: jednog dana su mazne i pune ljubavi, a već sutradan se plaše svega, pa čak i sopstvene senke. One su osetljiva i radoznala stvorenja koja vole da budu društvena, ali vole i da se osame i da šetaju po kući kao da su njeni vlasnici.

Njihova priroda ih čini teškim za razumevanje, i zato je Dan odgovora na pitanja mačke važan jer će vam pomoći da je bolje razumete.

Naravno da ne postoji način da progovorite jezikom mačke, ali se posvetite vežbi koja pomaže da svet vidite njenim očima. Posvetite veću pažnju mački i pokušate da razumete njene motive, pokrete, stavove... Bilo da je u pitanju jačina njihovog mjaukanja ili neprestano grebanje po određenim predmetima, razmislite zašto to rade i manje ih grdite zbog toga.

Mačka Foto: Pixabay/Guvo59

Zamislite koja pitanja bi vam postavila mačka ako biste mogli da komunicirate istim jezikom. Uvek postoji mnogo načina za interakciju i komunikaciju sa mačkom, kao što je iskazivanje ljubavi, ali i negodovanja kad uradi nešto loše. Stavljanjem sebe u kožu svoje mačke bar na jedan dan, možda ćete shvatiti zašto se ona ponaša na određeni način i pronaći način da se bolje međusobno razumete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari