• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas reciklira limenke i plastične flaše i novcem koji zaradi kupuje igračke, ali ima i nove sjajne ideje

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fin je inteligentan, razigran i ekološki orijentisan pas kome je omiljena igračka poslužila da razvije dobar biznis. Njegovi vlasnici "pucaju" od ponosa i čak planiraju donacije za spasavanje napuštenih životinja

  • 0

Ovo je Fin, veseo i razigran pas koji kao i većina njegovih dlakavih rođaka obožava dobru igračku za žvakanje. Iako Fin ima dosta zanimacija ovog tipa, koje su kupljene u prodavnici, on se podjednako dobro zabavlja recikliranjem raznih predmeta, poput omiljenih praznih plastičnih flaša.

Ekološki raspoloženi Fin ipak nije previše izbirljiv, jer ga interesuju i aluminijumske limenke, ali njihove ivice mogu da budu veoma oštre, pa nisu idealne za igranje ili žvakanje, prenosi Dodo.

Finov vlasnik Stefen svom ljubimcu kupio je plišanu igračku za žvakanje, u obliku konzerve. Ipak, prave plastične flaše i limenke Finu su milije od "lažnjaka" i u jednom trenutku je pas, koji se sa praznom ambalažom samo igrao, ovu zabavu razvio u nešto mnogo ozbiljnije.

Dok je šetao gradom, Fin je tražio odbačene flaše i limenke i donosio ih kući.

Njegov vlasnik Stefen shvatio je da u kući ima ekološki svesnog četvoronošca koji skuplja praznu ambalažu. Tako je Fin počeo da raščišćava smeće u komšiluku, ali se opet stvari nisu završile na tome. Kad bi Fin skupio dovoljno flaša i limenki, Stefan je s njim odlazio u reciklažni centar da bi predao zalihe.

Tako je Fin počeo da zarađuje.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Finn and Stefen (@finn_and_stefen)

Iako je "samo" pas, Fin je pronašao način da uradi nešto dobro za zajednicu u kojoj živi i da zaradi.

Finovi vlasnici planiraju da učine još više dobrih dela sa neobičnim hobijem svog kućnog ljubimca.

@stefen_and_finn How much money do you think he makes? 🦊💰 . . #funnydogs #funnyreels #bestvideo #dogsoftiktok #bestdog #famousdog #viral #trendingvideo #dogsofcanada #canadiandogs #vancouverdog ♬ original sound - stefen & finn

Sledeći put kada Fin krene u "trgovanje" svojim bocama i limenkama u reciklažnom centru, novac koji bude dobio neće poslužiti za kupovinu novih igračaka.

Finov vlasnik kaže da će ove godine Fin početi da donira novac za spasavanje napuštenih životinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari