• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šimpanza "snimila" čuvara dok je sekao nokte, pa rešila da se sredi: Pogledajte samo kako ih turpija

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ju Hui je 21-godišnji stanovnik tematskog parka Lehe Ledu u gradu Čongkingu u južnoj Kini i po svemu sudeći može da drži časove mnogim ljudima kako da održavaju higijenu svojih noktiju

  • 0

Nije nepoznato da su primati veoma inteligentni i vole da oponašaju ljude sa kojima dolaze u dodir, pogotovo kad je reč o čuvarima ili osoblju koji brinu o njima u zoološkim vrtovima, nacionalnim parkovima i drugim objektima u zatočeništvu. Tako je u tematskom parku Lehe Ledu, u gradu Čongkingu u južnoj Kini napravljen izuzetan snimak šimpanze koja sebi sređuje nokte!

Šimpanza Ju Hui koja ima 23 godine na snimku pokazuje koliko je vešta dok obavlja sopstveni manikir. Iako je ovaj snimak napravljen pre dve godine, visprenost i spretnost šimpanze uvek su zanimljivi, pogotovo što Ju Hui voli da imitira svog čuvara i sve što on radi.

Sudeći po načinu "manikira", čuvar je bio dobar primer Ju Hui koja nije spretna samo u seckanju noktiju i njihovom turpijanju. Ovaj majmun sniman je godinama, jer je pokazao kako je odličan imitator ljudi oko sebe.

Osim manikira, Ju Hui u snimcima pere odeću, radi sklekove, demonstrira pranje ruku...

Ovo nije usamljen primer kako majmuni umeju da koriste neke veštine: i šimpanza Kenzo može "komotno" da se zaposli u nekom kozmetičkom salonu za negu noktiju.

Ko zna šta će još naučiti i pokazati svetu ova prepametna stvorenja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari