• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Okrutan trend među vlasnicima kućnih ljubimaca u Kini: Mačke i psi idu pod "nož" zbog "Miki Maus" ušiju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ludilo koje vlada u ovoj bizarnoj modi ide do te mere da internet prodavnice nude alatke kojima vlasnici u kućnoj radinosti mogu da preoblikuju uši životinjama

  • 1
Okrutni trend Miki Maus uši, Mickey Mouse Foto-kolaž: Shutterstock, Weibo

Vlasnici kućnih ljubimaca u Kini podvrgavaju svoje pse i mačke bolnim operacijama zbog sve popularnijeg trenda poznatog kao "uši Miki Mausa". Veterinari i stručnjaci za životinje upozoravaju vlasnike da je procedura kojom se estetski "prekrajaju" uši kućnim ljubimcima veoma bolna i da ta praksa treba što pre da se zaustavi.

Vlasnici pasa i mačaka svoje ljubimce vode na seckanje ušnih resica kako bi ličili na popularnog Diznijevog junaka Mikija Mausa, javlja Thesun. Što je još strašnije, klinike za estetske zahvate na kućnim ljubimcima širom Kine nude ovu uslugu za samo 33 funte - oko 35 evra, odnosno nepunih 5.000 dinara!

Prema rečima stručnjaka za životinje Liu Jundonga, postoje dve metode kojima se obavlja ovaj zahvat.

Prvi se odnosi na hirurško sečenje i oblikovanje ušiju psa ili mačke što zahteva izuzetno velike doze anestetika, dok se druga metoda zasniva na "kućnoj" preoblikovanju ušiju pasa i mačaka koji je mnogo gori.

Gnev među Kinezima zdravog razuma izazvao je oglas "Mickey Ears": on je objavio da postoje onlajn prodavnice u kojima vlasnici mogu da kupe posebne stezaljke za "gužvanje" ušiju ljubimca. Uši se stežu toliko da ograničavaju protok krvi u neke delove, zbog čega njihovo tkivo odumire i - otpadne!

Dok velike bolnice u gradovima retko nude ove bizarne usluge, to nažalost postaje uobičajena praksa u mnogim odgajivačnicama pasa.

Trenutno u Kini ne postoje zakoni koji zabranjuju ovaj okrutan postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari