• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sedamdesetpetogodišnja žena sa Floride uhapšena nakon što je u njenoj kući pronađeno 309 životinja

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kancelarija šerifa okruga Polk optužila je ženu za hordašenje i zanemarivanje 164 ptice, 142 mačke i tri psa koji su živeli u domu gde je izmeren smrtonosan nivo amonijaka

  • 0
Florida Polk County Sheriff’s Office Foto: Florida Polk County Sheriff’s Office

Jedna starija žena sa Floride uhapšena je zbog okrutnosti prema životinjama koje je držala na svom imanju. Ona je optužena za njihovo zanemarivanje nakon što je policija zaplenila 164 ptice, 142 mačke i tri psa, a u domu ove žene izmeren je smrtonosan nivo amonijaka.

Kancelarija šerifa okruga Polk, u saopštenju za javnost navela da je zamenik 21. decembra otišao da izvrši proveru mogućeg hordašenja 75-godišnje žene, javlja Nypost. Kada je policajac stigao, susreo se sa 48-godišnjom Lizom Lašarit, kćerkom osumnjičene.

Lašarit je izjavila da njena majka ima zdravstvene probleme i zamolila je policajca da sačeka dok obiđe majku. Dok je čekao napolju, zamenik je osetio izuzetno jak miris amonijaka. Posle 15 minuta, Lašarit se vratila i obavestila zamenika šerifa da uđe unutra i proveri njenu majku.

Florida Polk County Sheriff’s Office Foto: Florida Polk County Sheriff’s Office

Zamenik je prvo ušao u zatvorenu terasu, gde je video nekoliko žičanih kaveza sa oko 75 pilića, paunova i pataka od kojih su neke bile neuhranjene i bolesne.

Kada je zamenik ušao u kuću, zapahnuo ga je nepodnošljiv miris amonijaka.

Florida Polk County Sheriff’s Office Foto: Florida Polk County Sheriff’s Office

Uspeo je da vidi 50 mačaka koje su trčale, penjale se na nameštaj i sedele na kuhinjskim pultovima. Osumnjičena Lašarit je rekla zameniku da spasava mačke i brine o kokoškama i pticama.

Na lice mesta uskoro su stigli osoblje kancelarije šerifa i ekipe Hitne pomoći. Članovi vatrogasne i spasilačke službe okruga Polk prikupili su uzorke vazduha kako bi procenili koncentraciju amonijaka koji je navodno merio između 70 i 100 miligrama po kubnom metru, a sve vrednosti iznad 50 ppm smatraju se smrtonosnim po zdravlje ljudi i životinja.

Florida Polk County Sheriff’s Office Foto: Florida Polk County Sheriff’s Office

Žena je izvedena iz kuće da bi se sprečilo dalje izlaganje uslovima opasnim po život i uhapšena po pet tačaka optužnice za okrutnost prema životinjama i 304 za njihovo zanemarivanje i prevezena je u zatvor okruga Polk. On je priznala da je znala da uslovi boravka nisu dobri ni za ljude ni za životinje, dodajući da je bila "zatrpana" životinjama i da nije mogla da kontroliše situaciju.

Trenutno se čeka izveštaj veterinara koji treba da procene stanje životinja pre nego što se ulože napori za njihovo zbrinjavanje, odnosno udomljavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepše mace Favole Britney i Miss Monroe, publika izabrala "britanke": Završen 11. Mrnjau Fest

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari