• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Naši psi su ogromni, zbog njih smo se preselili u novi dom, gde imaju svoju sobu", kažu vlasnici Tedija i Lea

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnici ovih ogromnih njufaundledskih pasa kupili su i minibus koji su preuredili za svoje čupave i nežne divove

  • 1

Vlasnica para njufaundlendskih pasa svakodnevno se suočava sa začuđenim pogledima svojih sugrađana i njihovim brojnim komentarima. Njeni ljubimci toliko su veliki i dlakavi da bi se pre reklo da su medvedi nego psi: Leo (4) i Tedi (6) teški su 70 odnosno 75 kilograma, otprilike koliko i prosečna Britanka. Oba psa su viša od svoje vlasnice koja je visoka 175 cm, ali su i pored svojih ogromnih figura - nežni divovi.

Četrdesetčetvorogodišnja Sanela Bećović kupila je Tedija kad je imao deset nedelja, a Leo im se pridružio u uzrastu od osam nedelja. Psi su bili skupi: Tedi je koštao 1.300 evra, a Leo je bio za 500 evra skuplji. Džinovski psi već su postali slavni u Laholmu, u Švedskoj, gde žive sa Sanelom i njenim suprugom, prenosi Nypost.

Sanelu Bećović, koja radi u biblioteci, sugrađani često zaustavljaju dok šeta svoje ljubimce, a u gradu ih svi znaju po imenu. Iako su nežni i poslušni, Tedi i Leo i dalje izazivaju strahopoštovanje.

"Ljudi nas zaustavljaju kako bi ih pomazili i popričali s nama i pitaju koja je rasa u pitanju", kaže Sanela.

Psi zaista veoma liče na medvede, a to i jeste bio razlog što ih je Sanela odabrala. Pre nego što je nabavila Tedija, Sanela se veoma plašila pasa, ali je i pored toga želela ogromnog "pufnastog" ljubimca nalik medvedu, pa je izabrala njufaundlanskog psa.

"Smrtno sam se bojala pasa, ali prolazila sam kroz težak period i poželela sam velikog "medveda" za maženje. Njufaundland je takav: nežan, umiljat i čupav, on je bio savršen izbor", kaže Sanela.

Sanela i njen suprug Tomas Peterson (50) su poprilično razmazili svoje pse koji dobijaju sve što požele. Vlasnici su kupili novi automobil kako bi pse smestili u prtljažnik: nova investicija koštala ih je 130.000 evra! Čak su postavili rampu u autu koja pomaže psima da se penju u auto.

"To je u suštini minibus koji smo prepravili u specijalni auto. Leu i Tediju smo nabavili poseban dušek i izvadili sedišta", dodaje Sanela.

Auto nije bio jedini izdatak ovih vlasnika: nedugo po Leovom dolasku, preselili su se u novi dom. Njihov prethodni stan bio je premali za pse pa su iznajmili drugi, sa dodatnom sobom gde žele da smeste pse.

Sanela je oprezna prilikom ophođenja sa ljudima koji misle da je držanje njufaundlandskih pasa skupo i da su dali mnogo novca da bi psima bilo udobno. Ona kaže da nije neophodno ulagati toliko novca u ove pse, ali nema decu, pa je opsednuta psima i na njih troši mnogo više novca nego većina vlasnika.

Kako izgleda svakodnevica sa nežnim "medvedima" Leom i Tedijem? Procenite sami!

@teddythenewfie I can’t help falling in love with YOU❤️❤️🥰 #newfies #dogsoftiktok #dogmom #love #teddyandleo ♬ som original - Frannk Santos

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neznam koja je ovo rasa

    3. januar 2024. | 10:29

    Nista Leonberger nemacki psi nisu manji,u nemackoj je normalno da imaju kerove u kuci ili stanu najvise su zaposlene zene oko kerova koje ih izvode napolje dva do tri puta.