• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto je Luna svetski najpopularnije ime za psa?

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na planetarnom nivou mu nema konkurencije: Luna je ime koje vlasnici najčešće biraju za ljubimca u više desetina zemalja, a evo i razloga

  • 0
Pas Foto: Shutterstock(Natalia Fedosova

Ako ste rešili da postanete vlasnik psa, verovatno ste već smislili koje ime ćete mu dati. Doskoro popularna imena pasa kao što su Maks ili Fido, ovih dana su “skrajnuta” u korist imena koje je zauzelo prvo mesto u mnogim zemljama sveta.

Luna je najomiljenije ime za najbolje četvoronožne ljubimce pse i zauzima prvo mesto u 35 država SAD. U preostalim državama, Lunu su pobedile Bela (sedam država), Čarli (tri), Dejzi (jedan), Maks (jedan), Lusi (jedan), Sejdi (jedan) i Kona (jedan).

Ovo rangiranje nastalo je zahvaljujući istraživanju kompanije “Bark”, na osnovu podataka koje su čitavu deceniju ostavljali kupci pet-proizvoda.

Zašto ime Luna tako čvrsto zauzima prvo mesto na top-listi najomiljenijih psećih imena?

Dailypaws je istražio ovu temu i izveo nekoliko mogućih razloga.

Naklonost prema Luni Lavgud

Luna Skamander (devojački Lavgud) je junakinja jedne od najpopularnijih knjiga i filmskog ostvarenja serijala o Hariju Poteru. Ova veštica pohađala je Hogvorts školu veštičarenja i čarobnjaštva i bila član Rejvenkla. Luna je imala toliko jak uticaj na sledbenike čuvenog serijala ali i generaciju vlasnika pasa da je postala njihova najpopularnija “kuma” i imenjakinja. Luna je u serijalu o Hariju Poteru bila poznata po neobičnosti i prijateljskom karakteru, dve osobine koje mnogi vlasnici pasa uočavaju i vole kod svojih četvoronožnih prijatelja.

Ime koje se završava na A

Čini se da vlasnici pasa vole imena koja se završavaju na slovo A. Ostali glavni kandidati za omiljena imena pasa su Bela, Nala, Koda, Stela, Lola i Nova, a to su samo imena koja se nalaze među prvih 20!

Stručnjaci koji ubučavaju pse predlažu budućim vlasnicima da odaberu nadimak koji ima dva sloga - ova imena psi lako nauče, a i vlasnici ih lako izgovaraju. Luna je apsolutno najbolja opcija koja se uklapa u sve!

Ime deteta poznatih roditelja

Džon Ledžend i Krisi Tejgen dugo su važili za moćan holivudski par koji ima divnu kćer po imenu Luna. Sigurno je da su mnogi obožavaoci ovog holivudskog pasa poželeli da i sami svojim ženskim potomcima daju ime, a ni vlasnici pasa nisu imali ništa protiv da svojim ljubimcima ženkama daju planetarno najpopularnije ime. Krisi Tejgen ima i psa po imenu Peni i to ime je još jedno od popularnih “psećih” naziva sa svetske liste najviše korišćenih imena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari