• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vozači blokirali autoput da spasu odbeglu čivavu: Bina sačuvale brze noge, luda sreća i prisebni vozači

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odbegli mužjak čivave trčkarao autoputem ka Stejten Ajlendu, jurcajući kao "muva bez glave" po saobraćajnim trakama pre nego što je spasen

  • 0

Odbegla čivava po imenu Bin smelo je trčkarala autoputem, premeštajući se po saobraćajnim trakama pre nego što je dramatično spasena. Snimci kontrolne kamere pokazuju kako vozači pokušavaju da usmere psa ka izlazima prema Stejten Ajlendu. Nekoliko automobila je usporilo da bi oteralo psa na jednu stranu, a jedan vozač izašao je iz automobila i krenuo peške za psom. Lokalni mediji javljaju da je čivava Bin pobegao pošto ga je prestrašio pitbul, ali je spasen i vraćen je vlasnicima.

Kejti Meri, stanovnica Arden Hajtsa, podelila je snimak sa svoje kamere u sredu uveče, očajnički pokušavajući da pronađe vlasnika. Na snimku se vidi kako se njen automobil zaustavio na ivici autoputa dok je mali pas jurio mračnim delom, umalo skrenuvši u saobraćajnu gužvu.

Bin je zaobišao vozilo koje se zaustavilo ispred njega u pokušaju da mu preseče put, a iz automobila je izašla žen ai i potrčala za psom. Nekoliko drugih vozača izašlo je iz svojih vozila da pomognu, a još jedan automobil pokušao je da blokira psa. Ovog puta, vozači su čivavu saterali u ugao ispod vozila i podigli je na sigurno.

Stanovnici Stejten Ajlenda bukvalno su se okupili kao zajednica na prometnom autoputu da bi pomogli skoro nevidljivom psu koji je besciljno trčao, izjavila je Meri, a preneli su BBC i DailyMail.

Bina je spasila Kejtlin Mekginli, medicinska sestra zaposlena u bolnici "Stejten Ajlend" koja je izjavila da je bila na putu ka kući kada je videla nekoliko automobila kako koče i ženu koja je trčala autoputem za psom.

"Videla sam damu kako trči i zapitala se: "Zašto ova žena trči autoputem? Šta se dođavola dešava?", pitala se Mekginli, a onda je ugledala čivavu i zaledila se, jer je i sama vlasnica jednog psa.

Mekginli se zaustavila na ivici puta, a Bin je projurio ispod njenog vozila. Na kraju je uspela da ga uhvati i strpa u torbu koju je doneo drugi vozač. Nakon što je pas bio na sigurnom u njenom automobilu, Mekginli je otišla do lokalnog veterinara.

Pas se tresao od straha, ali se brzo opustio. Veterinar je uputio ženu Veterinarskoj službi Stejten Ajlenda, koja je utvrdila da čivava nema mikročip.

Uskoro su Binove fotografije preplavile Fejsbuk stranicu posvećenu stanovnicima Stejten Ajlenda, a za samo nekoliko minuta, ispod posta su se pojavili komentari, uključujući informacije o vlasniku.

Bin je identifikovan zahvaljujući nedostajućoj dlaci iznad desne obrve i vraćen je vlasniku u roku od sat vremena nakon što je spasen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari