• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su najpopularnija imena za pse u istoriji

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnici širom sveta svojim kućnim ljubimcima vekovima daju dva najpopularnija imena koja se lako pamte i još lakše izgovaraju

  • 0
Psi Foto. Pxhere

Najpopularnija imena za pse u istoriji variraju u zavisnosti od regije u kojoj su psi živeli, vremena i mode. Međutim, neka imena su tokom vremena ostala veoma popularna i često su davana psima. Prema nekim istraživanjima, Reks i Fido su dva najčešća i najpopularnija imena za pse u mnogim delovima sveta.

Imena Reks (na latinskom "kralj") i Fido (latinski "veran") imaju zvučne i značajne konotacije koje privlače vlasnike pasa. Ova imena odražavaju želju vlasnika da psima daju imena koja zvuče lojalno i odano, prenosi Index.hr.

U mnogim filmovima i TV serijama pojavljivali su se psi sa imenima Reks i Fido, što ih je dodatno popularizovalo. Tako je nemački ovčar Reks bio glavni lik u popularnoj austrijskoj seriji "Inspektor Reks".

Jednostavna imena poput Reks i Fido lako se izgovaraju i pamte, što ih čini najpopularnijim izborima vlasnika pasa.

Popularnost imena za pse varirala je u zavisnosti od vremena i trendova. Tako se i druga imena često pojavljuju u različitim periodima. Ipak, imena Bela, Maks, Luna i Čarli lagano preuzimaju primat poslednjih godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari