• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U reciklažnoj kanti za staklo čovek pronašao teglu nutele u kojoj se zaglavio debeljuškasti nezvani gost

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stanovnik Medsteda u Velikoj Britaniji otvorio je kantu za reciklažu i primetio nešto što ga je veoma zbunilo: na gomili praznih staklenih flaša ležala je dopola napunjena tegla nutele u kojoj je mrdao - jež!

  • 0

Pre nekoliko dana, jedan stanovnik Medsteda u Velikoj Britaniji, otvorio je kantu za reciklažu i odmah primetio nešto što ga je veoma zbunilo: na gomili praznih staklenih flaša ležala je dopola napunjena tegla nutele u kojoj je nešto - mrdalo!

"Supstanca" koja je bila u tegli izdaleka je podsećala na namaz od lešnika, ali kada je ovaj čovek bolje pogledao, otkrio je da unutra uopšte nije bila hrana.

U tegli je bila gomila smeđih bodlji koja se pokretala.

Nezvani gost u nuteli bio je - jež!

Čovek je zgrabio teglu i uputio se u HART Wildlife Rescue (HWR), jer je shvatio ko je unutra.

"Ovaj jadni mali jež našao se u prilično teškoj situaciji", napisao je HWR u objavi na Fejsbuku, prenosi Thedodo.

"Ne znamo kako je dospeo u reciklažnu kantu za staklo, ali je imao neverovatnu sreću što je uočen!"

Jež nije mogao da izađe sam, pa je tim HWR rešio da ga ručno izvuče. Međutim, jež se uplašio i sklupčao, i sve što su mogli da vide bile su njegove oštre bodlje. Ispostavilo se da je reč o ženkici koja je bila pod stresom, a tim nije želeo da pogorša njeno stanje.

Umesto da koriste tešku opremu za razbijanje tegle kako bi izvukli ježa, pripadnici tima HWR improvizovali su novu metodu, koristeći neočekivani predmet i prirodne instinkte ježa.

"Olivija, jedna od naših čuvarki divljih životinja, iskoristila je mikser za nes kafu kojim je počešala leđa ježu i tako ga podstakla da se odmota oko njega dok je bila u tegli“, napisao je HWR u postu na Fejsbuku.

"Kad se "ježica" razmotala, uhvatili smo je za prednje nožice i nežno je izvukli iz tegle."

Srećom, ježić je izašao bez dodatnog stresa i povreda. Tim HWR obasuo je svoju novu štićenicu ljubavlju: smestili su je u lični kavez i pobrinuli se da bude toplo ušuškana, nahranjena i srećna.

Ubrzo nakon spasavanja ježa, tim HWR obavio je analize i saznao da se jež bori sa endoparazitima, pa je nisu odmah pustili u prirodu.

Jež se još leči u HWR i svakim danom je sve bolje. Ekipa spasilaca se raduje što će pustiti ovu ženkicu u divljinu kada bude dovoljno zdrava, iako će im nedostajati. U međuvremenu, oni će nastaviti da joj pomažu u oporavku i "podsećaju" da su joj, kad se bude obrela kod kuće, sve zalutale tegle - strogo zabranjene!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari