• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uznemirujući potez jednog carskog pingvina u kineskom zoološkom vrtu cepa srca i zbunjuje naučnike

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neuobičajeno ponašanje carskih pingvina nije nepoznanica, ali se ovako nešto još nije desilo, zbog čega posetioci akvarijuma tuguju, a stručnjaci zabrinuto pretpostavljaju koji će biti naredni potezi ove ptice

  • 0
Carski pingvin Foto: Shutterstock/Joey_Danuphol

Postoji mnogo kontroverznih priča čiji su akteri četvoronožni stanovnici zooloških vrtova i akvarijuma širom sveta. Iako se čine veliki napori za očuvanje svih životinjskih vrsta u zarobljeništvu, uslovi u kojima životinje žive često su diskutabilni.

Medijski kanal @yahooaustralia objavio je 26. novembra nepobitne dokaze o čudnom ponašanju jednog carskog pingvina u zoo-vrtu koje je šokiralo posetioce i zabrinulo stručnjake.

Reč je o jednom carskom pingvinu čije ponašanje pokazuje da je očigledno u nevolji, piše Pethelpful.

Iako su carski pingvini poznati po neobičnim potezima, neuobičajeno je da rade ono što je primećeno kod ovog pingvina.

On je jednostavno uronio glavu u sneg!

@yahooaustralia A penguin’s strange behaviour at the aquarium unsettles visitors 🐧 #penguin #zoo #aquarium #yahooaustralia ♬ original sound - Yahoo Australia

Carski pingvin iz jednog kineskog zoološkog vrta ovim je pokazao da se s njim nešto događa i da se u zarobljeništvu ne oseća dobro.

U mnogim zoološkim vrtovima i akvarijumima, životinje su zatvorene, žive u malim prostorima i mogu iskusiti uznemirenost i znake depresije. Drugi uznemirujući znaci koje mogu da pokažu su samoizolacija i izbegavanje susreta sa drugim jedinkama svoje vrste.

Ako se pingvin izoluje od drugih pingvina ili dosledno izbegava određena područja svog okruženja, to ukazuje na društvene ili ekološke probleme.

Osim toga, pingvin može da pokaže i druge znake uznemirenosti, kao što su abnormalno držanje ili letargija, a ako stalno pokazuje ove znake i deluje depresivno, to mogu da budu signali da se razboleo ili mu je ekstremno neprijatno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari