• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Crni petak" nije dan posvećen samo šopingu: Ovo je i dan bez krzna i obeležava se širom sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskreni ljubitelji životinja danas neće pohitati u besomučnu kupovinu, već će na pravi način skrenuti pažnju na montruozni scenario davno osmišljenog filma u kome su večiti gubitnici nedužne životinje

  • 0
Nutrija Foto: Pixabay /dragh

Svetski dan, poznat kao "petak bez krzna", jedan je od najznačajnijih globalnih dana u istoriji organizacija za prava životinja.

Ovaj značajan dan posvećen je i bojkotu kupovine i obeležava se svake godine 24. novembra.

Iako je danas tzv. Crni petak, dan posvećen rasprodajama i besomučnoj kupovini, širom sveta održavaju se demonstracije protiv preduzeća i prodavnica koje prodaju krzno.

Glavni cilj je obrazovanje javnosti o tome da stotine miliona ljudi, koji nose bilo kakav kakav odevni komad krzna, zapravo odobravaju uzgajanje, mučenje i usmrćivanje životinja koje se gaje radi iskorišćavanja u modne svrhe.

Iskreni ljubitelji i zaštitnici životinja danas neće stati u redove kako bi nakupovali desetine odevnih predmeta od kojih neke možda neće nikad više pogledati.

Oni će iskoristiti ovaj dan da na pravi način skrenu pažnju na montruozni scenario davno osmišljenog filma u kome su večiti gubitnici nedužne životinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari