• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sreća stiže sporo, ali sigurno: Presrećna mama lenjivac grli bebu za koju je mislila da je izgubljena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da bi pronašli majku, spasioci iz Jaguar Rescue Center snimili plač malog lenjivca koji je ležao na tlu i emitovali ga preko zvučnika

  • 0

Sreća često dolazi sporo, kao što se desilo sa majkom i bebom lenjivca iz Kostarike.

Zaposleni u Nacionalnom parku Manzaniljo nedavno su pronašli bebu lenjivca koja je ležala sama na šumskom tlu. Mladunče je dozivalo majku i ljudi su znali da je moraju pronaći, iako očigledno nije bila u blizini. Pitali su se kako da uoče lenjivca u prostranim krošnjama stotine drveća.

Zabrinuti, oni su u pomoć pozvali Jaguar Rescue Center.

Kada su spasioci stigli, snimili su bebin plač i pustili ga preko zvučnika.

"Svaka beba plače na svoj način, a majka to prepoznaje", rekla je za Dodo Noelija Ortiz, menadžer Jaguar Rescue Center.

Spasioci su ubrzo primetili majku lenjivca kako ide ka zvuku - što je brže mogla. Podigli su bebu i odahnuli kada je mama prepoznala svoje dete. Ona je oduševljeno pružila ruke ka mladunčetu i prigrlila ga u naručje, radujući se dok je on cvileo od sreće.

@jaguarrescuecenter We are so excited to announce that we were able to reunite this mother and baby 3-fingered sloths (Bradypus variegatus).🦥 On October 10, we received a call from Manzanillo National Park letting us know that they found a baby crying on the floor. We went to his rescue and brought him for a check-up with the vet. Fortunately, he was healthy and didn't have any injuries. The next day, our team went back to the park with the baby and played his cry on a speaker near the place where he was found. After a while, we spotted a sloth reacting to the sound a few meters away. It took around an hour to make the mom come down, but, finally, she did it. It fills our hearts with love every time we reunite a mom and her baby. #sloth #babysloth #momsloth #slothoftiktok #sloths #3finguersloth #foryou #parati #viral #cutesloth #jaguarrescuecenter #wildlife #costarica ♬ Here Comes the Sun - Relaxing Instrumental Music

"Susret majke sa bebom je uvek veoma emotivan", kaže Ortiz. "Gledali smo kako mama dolazi najbrže što može da bi uzela svoje dete. Oboje su bili presrećni zbog ponovnog susreta."

Majka i beba lenjivci potom su se opustile na drvetu. Na trenutak, majka je pogledala direktno u kameru spasioca, kao da je ćelela da kaže "hvala".

Spasioci se nadaju da ove dve životinje uživaju jedna u drugoj i srećno žive u divljini.

"Nadamo se da mama i beba i dalje zajedno, jer će ionako doći vreme kad će se mališan odvojiti od majke", kaže Ortiz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari