• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"E, baš ste morali da me budite": Kojot uhvaćen kako se odmara na kauču u jednom dvorištu u San Francisku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Službenik prihvatilišta za životinje "zamolio" je predatora da napusti tuđi posed i nađe prikladnije, "kojotskije" mesto za dremku

  • 1

Jedan kojot iz San Franciska odlučio je da se opusti, ali baš onako kako treba.

On je početkom novembra iznenadio jednog stanovnika ovog grada tako što je zastao da se odmori na njegovom baštenskom nameštaju, objavio je Animal Care & Control San Francisco (SFACC), a preneo People.

Jedan od zaposlenih u SFACC, policajac Mulen, "ohrabrio je pospanog kojota da krene dalje i pronađe neko "kojotski prikladnije" (ali manje udobno) mesto za spavanje. Kojot ga je saslušao i poslušao", stoji u postu na Fejsbuku.

Prihvatilište za životinje iz San Franciska objavilo je na Fejsbuku Mulenovu izjavu o pospanom kojotu. Policajac je primio poziv da se u dvorištu kuće nalazi kojot, jedna od njegovih omiljenih vrsta urbanih divljih životinja u San Francisku. Jutarnja rutina porodice u ovoj kući poremetila se kad su ugledali kojota kako spava na njihovom nameštaju, doduše na otvorenom.

Životinja nije bila voljna da se pomeri kad mu je prišao vlasnik kuće koje nije preostalo ništa drugo nego da ga - fotografiše.

Fotografije koje je poslao prihvatilištu svedoče o tome da se životinja zaista lepo opustila i ušuškala na kauču na otvorenom, uživajući u suncu. Na jednoj fotografiji deluje da spava, a na drugoj se probudio i gleda u nešto sa strane. Vlasnik je pomislio da je kojot bolestan ili povređen, pa je pozvao SFACC.

Mulen koji je bio na dužnosti u tom delu grada prišao je kojotu i pozvao ga da ustane.

Rečeno - učinjeno: kojot ga je pogledao, ustao, proteglio se i otišao do ivice dvorišta, a potom skočio preko ograde i zamakao u grmlje.

Osim što je na svom profilu podelio savete o kojotima u tom delu SAD, SFACC je objavio i fotografije ovog nezvanog gosta kako napušta dvorište.

Kako su zaključili stručnjaci iz prihvatilišta, ovo je bio mlad i zdrav mužjak koji je verovatno nedavno izbačen iz legla i pokušava da opstane u velikom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari