• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi novembar, dan kada kuvanje treba da bude zadovoljstvo svim vlasnicima kućnih ljubimaca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema domaćih obroka za četvoronošca jeste dodatna obaveza, ali ćete barem danas biti spokojni, jer ćete tačno znati šta je vaš mezimac pojeo

  • 0
Kuvana jela za ljubimce Foto: Shutterstock/Julia Zavalishina

Svi volimo svoje kućne ljubimce, a današnji dan je razlog više da njihovoj ishrani posvetimo dodatnu pažnju.

Ovog dana, svi odgovorni vlasnici pasa, mačaka, miševa, guštera... koji žele da se svojim životinjskim pratiocima zahvale za lojalnost i naklonost, treba da sklone konzerve i kese sa granulama, vlažnom hranom i komercijalnim poslasticama za kućne ljubimce.

Umesto uobičajenih industijski napravljenih obroka koje ste kupili u pet šopu, osmislite novo domaće jelo za vašeg psa ili mačku!

U nekim zemljama sveta, 1. novembar posvećen je upravo ovoj temi. Samo se setite kako ste nebrojeno puta uživali u slasnim zalogajima tople i mekane šnicle i susretali se sa molećivim pogledom ljubimca koji je u vreme ručka "parkiran" pored trpezarijskog stola!

Kuvana jela za ljubimce Foto: Shutterstock/Tatiana Kochkina

Jeste li nekad osetili krivicu što jedete voće, povrće, meso, sireve, orašaste plodove, žitarice i mnoštvo ukusnih slatkiša i grickalica, dok vaš ljubimac svakodnevno jede iste "kamenčiće"?

Da ne biste konstantno (ili povremeno) osećali grižu savesti kad god čujete da mezimac "krcka" suve granule, barem danas izdvojite pola sata da biste mu skuvali ručak.

Zato verujemo da će se svim odgovornim vlasnicima svideti mali praznik za nepca pasa i mačaka - Dan kuvanja za kućne ljubimce.

Dan kuvanja za ljubimce izmislili su vlasnici kućnih ljubimaca koji su smatrali da je krajnje vreme da se obrati više pažnje na ishranu četvoronožaca. Naši kućni ljubimci, kako veruju posetioci Cookforyourpets.com, zaslužuju dodatnu pažnju i ljubav za svu radost koju donose u živote.

Zaista, bilo bi nepravedno i teško da se ne složimo sa njima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari