• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U tematskom parku u Kaliforniji izleglo se najslađe pile: Ceo svet se zaljubio u ženkicu carskog pingvina

Vreme čitanja: oko 1 min.

U kontroverznom tematskom parku SeaWorld u San Dijegu, posle tri dana ispiljivanja iz jajeta, svetlost dana ugledalo mladunče skoro ugrožene vrste koja se izuzetno teško razmnožava u zatočeništvu

  • 0
Carski pingvin (mladunče) Foto: Shutterstock/vladsilver

Čuda se dešavaju i ponekad ih vidimo na najneočekivanijim mestima kao što su zoološki vrtovi ili akvarijumi.

Prava magija odvijala se nedavno u San Dijegu, u Kaliforniji: kako je novinska stanica ABC World News Tonight izvestila 28. oktobra, retki carski pingvin ugledao je svetlost dana u SeaWorld, prvi put od 2010. godine, prenosi Pethelpful.

Ova mala pingvinka je srećna i zdrava i lepo napreduje, iako je u zatočeništvu.

Carski pingvini se suočavaju sa pretnjama zbog klimatskih promena koje utiču na njihovo prirodno prebivalište i zalihe hrane. Prema Crvenoj listi Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN), smatraju se skoro ugroženom vrstom.

Njihova otpornost, jedinstveni reproduktivni ciklus i sposobnost da prežive u jednom od najsurovijih okruženja na planeti Zemlji čine ih predmetom divljenja.

Carski pingvini su poznati po izuzetnoj adaptaciji na surovu antarktičku sredinu, a uspešno razmnožavanje ovih pingvina u zatočeništvu je prilično retko.

@abcworldnews In a rarity, a female emperor penguin chick was born for the first time since 2010 at SeaWorld San Diego. #DavidMuir reports on the veterinary team who carefully helped her hatch out of her shell over the course of three days. #SeaWorld #SanDiego #Penguin #Animals #WorldNewsTonight ♬ original sound - ABC World News Tonight

ABC News je izvestio da je veterinarski tim u SeaWorld tri dana pomagao maloj pingvinki da se izlegne iz jajeta. To je izuzetan uspeh, ako se zna za izazove sa kojima se ove ptice suočavaju u kontrolisanom okruženju, u poređenju sa njihovim prirodnim prebivalištem.

Uprkos tome što se SeaWorld smatra kontroverznim parkom zbog zatočenih životinja i neetičkih metoda uzgoja, on stavlja snažan naglasak na očuvanje, spasavanje i rehabilitaciju morskih životinja i učestvuje u naporima spasavanja i rehabilitacije povređenih ili zalutalih životinja, sa ciljem da ih po oporavku puste natrag u divljinu.

Kao što se vidi na snimku, majušna pingvinka je zdrava i vesela, a nedostaje joj samo - ime.

Mi navijamo za Biserku!

(Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari