• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan video: Psi predosetili da se porodičnoj mački bliži kraj, pa uradili nešto neviđeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnica kaže da njeni ljubimci nikada nisu bili tako mirni, a dok su obilazili umiruću drugaricu pokazali su koliko životinje umeju da budu saosećajne

  • 1

Terapeutkinja i trener pasa Paša Marlou objavila je neverovatan i ujedno pretužan snimak.

Video koji je postavila prikazuje njene pse koji su naslutili da se život voljene porodične mace Bele, kojoj su i sami bili prijatelji, približava kraju, prenosi Index.hr.

"Nikada nisu bili tako mirni i tihi. Do sada nisam izgubila kućnog ljubimca, tako da je ovo za mene nova situacija koja slama srce", napisala je Marlou uz video u kojem 16-godišnja mačka leži na kauču, spremna da se preseli u drugi svet.

Mnogi veruju da psi imaju sposobnost da osete kada je druga životinja ozbiljno bolesna.

" Video sam to više puta", komentarisao je jedan korisnik TikToka.

@neuroqueercoach Anyone have any insight on this? They have never been so calm and quiet. I’ve never lost a pet before, so this is a new kind of heartbreak. #💔 #petloss #catloss #endoflifecare #petlove #kidneydisease #cat #🐈‍⬛ ♬ original sound - 🧠Pasha Marlowe, MFT, AuDHD

Iako nema naučnih dokaza koji bi objasnili ovaj fenomen, postoji mnogo anegdota i zapažanja koji sugerišu da psi zaista mogu da otkriju promene u zdravlju i ponašanju drugih životinja, čak i ljudi.

Promene povezane sa smrću događaju se mesecima i mogu da utiču na suptilne razlike u mirisu osobe ili neke životinje, ukazujući na odlazak.

Ponekad životinje koje su ozbiljno bolesne ili im se bliži kraj pokazuju promene u ponašanju, nivou energije ili govoru tela, a psi to primećuju.

Ako je maca Bela bila aktivnija pre nego što se teško razbolela, psi su to najverovatnije shvatili.

Psi su dobri i u učenju kad posmatraju ili stiču iskustvo. Ako su primetili da Belina vlasnica obraća više pažnje na nju ili se prema njoj ponaša nežnije, verovatno su to shvatili i promenili su ponašanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    27. novembar 2023. | 09:28

    Ja sam imao dve macke muzjaka i zenku, vece pre nego sto ce zenka da ugine, muzjak je legao pored nje i tako lezao do jutra dok ona nije uginula. Osete zivotinje mnogo stvari, samo sto ne pricaju pa ih ljudi ne uzimaju za ozbiljno.