• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mačka iz Pensilvanije po imenu Tartufi pomaže deci da se oslobode stida zbog naočara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čupava crno-bela maca postala je maskota optičarske radnje "Dečije oči", a njena uloga je zaista izuzetna, jer svojom pojavom pozitivno utiče na decu koja se uglavnom srame kad moraju da stave "cvikere"

  • 0
Mačka sa naočarima Foto: Pixabay/petfoto

Mačka koja "radi" u jednoj optičarskoj prodavnici u Pensilvaniji pomaže deci da se brzo i bez stida naviknu da nose naočari.

Maca po imenu Tartufi reklamira dečije naočari, a njeni napori da mališani normalno prihvate pomagala za korigovanje vida postali su viralni širom sveta.

Ova mačka pokazuje deci kako da nose naočare sa samopouzdanjem, piše Cattime.

Neočekivana Tartufina uloga "ubeđivačice" (i internet zvezde) započela je u julu 2017.

Rođena kao mačka lutalica, ona je jednog dana stigla do lokalne prodavnice optike. Porodica Krul ju je usvojila u oktobru 2017, a Tartufi je ubrzo naučila da sedi kad je zamole i da daje "pet". Kad je Tartufi napunila šest meseci, njena vlasnica Danijela Krul osmislila je "fazon" i stavila na Tartufin nos vrhunski dizajnirane naočari bez dioptrije. Krul, koja je po zanimanju magistar optike, naučila je mačku da nosi naočari, a maca se toliko navikla da ih nije skidala ni kad spava.

Kada su deca došla u prodavnicu optike, Krul je pozvala Tartufi da pokaže svoje naočari.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Truffles (@truffles_the_kitty)

Čim su deca videla mačku sa naočarima, opušteno su pristala da stave svoje.

Sam pogled na mačku sa naočarima i činjenica da ih ponosno nosi, inspirisalo je decu da je oponašaju.

"Kad dete treba da dobije naočari, to je poseban trenutak u njegovom životu", izjavila je Krul koja kaže da je uvek želela da kod najmlađih korisnika stvori pozitivnu i zabavnu atmosferu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Truffles (@truffles_the_kitty)

Tartufi je postala maskota optičarske radnje "A Child's Eyes". Ona se pojavljuje se u video snimcima koji ističu važnost pregleda očiju, pravilnog držanja i čuvanja naočara i značaj izbora ovog pomagala za aktivnosti na otvorenom.

Tartufi je "otišla" korak dalje i dozvolila vlasnici da preko njenog oka postavi povez. To pomaže deci koja se bore sa ambliopijom (slabovidost na jednom oku) da ne budu potištena i nesrećna dok se sprovodi okluzivna terapija.

Zato je uloga koju Tartufi ima još veća i jača: ona može da dopre do velikog broja mališana porukama punim ljubavi, poštovanja i uvažavanja koje rezultiraju poslušnošću dece i prihvatanjem da nose naočari bez imalo stida.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari