• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je prvi septembar, dan "đumbir" mačaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nekim zemljama sveta danas se posebna pažnja posvećuje ljupkim i jedinstvenim macama "kaputa" boje pomorandže i zlatnih očiju

  • 1
Narandžaste mačke Foto: Pixabay/olmko

Polazak u školu jedan je od najvažnijih događaja u današnjem danu, ali se još neko danas raduje 1. septembru!

Ovo je Dan poštovanja narandžastih mačaka i obeležava se u nekim zapadnim zemljama.

Popularnim "đumbir" macama danas se odaje posebna počast. Lepota njihove oranž "bundice", posebnost i umiljat karakter oduvek su privlačile ljubitelje mačaka.

Bilo da se radi o vašoj riđoj maci ili onoj koju planirate da udomite ili kupite, današnji dan je savršena prilika za to.

Posetite najbliže prihvatilište napuštenih kućnih ljubimaca: možda vas baš danas tamo čeka vaša buduća riđa ljubimica.

Ako ste vlasnik oranž mace, možda ste već osmislili zabavu za nju, vaše prijatelje mačkoljupce i njihove mačke. Za žurku nije potrebno mnogo: ukrasite narandžastim trakama prostor u kojem se okupljate, poslužite poslastice za mace od medenjaka i igrajte se zabavnih igara sa percima, miševima od krpica i lopticama u boji pomorandže.

Kreativni vlasnici mačaka, koji imaju dosta slobodnog vremena, mogu se pozabaviti pravljenjem "mačijih" predmeta. Od raznolikog materijala iz doma ili prirode napravite mačke od kartona, drveta i različitih tkanina. Ako dobro baratate glinom, eto ideje za nove male mačije skulpture! Onima koji vole opušteniji način proslave nekog praznika, savetujemo da nabave knjige o mačkama, ako dosad nisu čitali štivo sa ovom temom.

Budući da živimo u eri vrhunskih tehnologija, najmanji problem će predstavljati fotografisanje mačaka - slavljenica ili pokoji snimak vaše narandžaste drugarice koji ćete naravno odmah postaviti na društvene mreže.

Verujemo da vaša "đumbir" maca nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Lepota svetlonarandžastog krzna i toplina koja izbija iz očiju boje zlata, kao i razigrana priroda, čini ove male kućne "dame" još ljupkijim i voljenijim.

Srećan im divan dan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari