• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beba delfina uginula nakon što ju je tinejdžer izvukao iz mora zbog fotografije za Instagram?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devetnaestogodišnji mladić, koji je osumnjičen za smrt mladunca delfina, tvrdi da ga je pronašao ispod mosta i da je životinja već bila mrtva

  • 0
Beba delfina Printskrin: Facebook

Strani mediji pišu o bebi delfina koja je navodno uginula nakon što ju je mladić iz Floride izvukao iz mora radi slikanja za Instagram!

Ovaj 19-godišnji momak, koji je osumnjičen za smrt delfina, tvrdi da je delfin uginuo pre nego što ga je pronašao ispod mosta pored popularnog Nassau Sounda.

Neimenovani tinejdžer prethodno je podelio postove u kojima je uginuće delfina "nesrećom", a uz fotografiju je stavio i opis "Jednom u životu", piše Daily Mail a prenosi Index.hr.

Morski biolozi su potvrdili da je delfin sa fotografije isti kao i onaj koji je pronađen mrtav par dana kasnije.

Obe objave u međuvremenu su izbrisane, ali su razbesnele javnost, pa čak i izazvale federalnu istragu koju vodi Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA). Dr. Quincy Gibson iz Istraživačkog programa delfina Univerziteta Severne Floride izjavio je da "oblik peraja, koji je unikatan kod svakog delfina, odgovara onom na fotografiji na kojoj mladić drži delfina."

Gibson je dodao da je fotografija koju je snimio tinejdžer gotovo sigurno napravljena ispod mosta, gde je biolog ubrzo nakon toga pronašao mrtvog delfina.

Kontroverzna fotografija izazvala je burne reakcije na internetu, a tinejdžer tvrdi da dobija pretnje smrću zbog objave.

On se izvinio, rekavši da nije uhvatio delfina, već ga je samo pronašao.

Za sada još nije podignuta optužnica protiv njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari