• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna transformacija: Ovaj pas, pronađen u jednom kanalu, ličio je na gomilu odbačenih krpa

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osoblje klinike koja je primila zapuštenog Morisa brijanjem je uklonilo 1,3 kilograma zamršene dlake što je predstavljalo 10 procenata njegove težine, a jadni kucov je uz to bio polumrtav, slep i gluv

  • 0

Čovek je bio u šetnji duž kanala kada je pored klupe ugledao nešto što je ličilo na gomilu bačenih starih krpa.

Dok se približavao, on se šokirao, jer je shvatio da gleda u psa!

Jadni kucov nije mogao da se pomeri i izgledao je tako utučeno, prenosi Dodo.

Čovek ga je odneo kući, a potom i kod veterinara koji ga je kasnije prebacio u Centar za brigu o napuštenim životinjama RSPCA.

"Kada je čovek koji je pronašao Morisa prvi put vieo psa, on je ležao pored klupe u blizini kanala“, izjavo je Rajan King, inspektor za spasavanje životinja u RSPCA.

"Pas se nije pomerao, pa je čovek je pomislio da je jadnik uginuo. Posle detaljnog pregleda, ustanovio je da pas diše, ali mu je dlaka bila toliko teška i zamršena zbog čega nije mogao da se pomeri. Očigledno je bio prestravljen."

Pas, kasnije nazvan Moris, bio je slep na jedno oko, dok mu je drugo bilo zahvaćeno kataraktom. Veterinari, nažalost, nisu uspeli da mu spasu vid. Taj hendikep verovatno je razlog zbog koga Moris nije mogao da ode iz kanala u kome je pronađen, pa je morao da čeka nekog dobrodušnog prolaznika da mu pomogne. I njegovo zapetljano krzno onemogućavalo mu je da se kreće, ali su se veterinari pobrinuli i za taj problem.

"Osoblje klinike moralo je da obrije 1,3 kilograma zamršene dlake sa Morisa, što je predstavljalo 10 procenata njegove težine. Teret ućebanog krzna ga je sprečavao da se kreće i zbog toga je pas užasno patio", rekao je King. "Kad smo ga ošišali, Moris se opustio, jer se osećao prijatnije posle neverovatne transformacije."

Kada su Morisa obrijali i očistili, započeo je mučan i dug put dug lečenja pod budnim okom veterinara RSPCA.

Nekoliko meseci kasnije, Moris je bio je spreman za novi dom. Nije prošlo mnogo vremena pre nego što je dobio savršenog vlasnika.

"Znali smo da je slep kada smo ga primili. Naš dom je savršen za njega: može lako da se kreće i da bez problema izlazi u baštu", izjavila je Džozefina Njuhol, Morisova nova vlasnica, koja dodaje da su otkrili još jedan Morisov nedostatak.

Pas je bio i gluv, što ipak nije ometalo njegov novi srećan život.

Moris voli svoj novi dom, čak ima i devojku, ljubimicu vlasničine kćerke Rubi.

Bio je tako ponižen kad je pronađen, ali sada živi novim srećnim životom.

"On je sjajno društvo, a kad samo pomislite odakle je došao, pravo je čudo da je još na ovom svetu", podseća Njuhol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Skotna keruša izgorela u požaru, sedam dana je niko nije pronašao, a onda joj se sreća osmehnula

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari